Tætningslister

0

Vindueskammen og vindues-rammerne sidder ikke altid lige tæt. Det betyder, at man får træk ind i huset, kold vind, der koster på varmeregningen og skaber et ubehageligt indeklima.

Løsningen er dog ganske ligetil i form af tætningslister.

Det er lister af plastik, silikone eller andet materiale, som nemt sættes imellem vindueskammen og vindues-rammerne. Hullet imellem lukkes og der slipper ikke luft ind. Det bliver både du, resten af husets beboere og ham der betaler varmeregningen glad for.

 

Kan jeg selv påsætte listerne?

Ja, montering af tætningslister er i de fleste tilfælde ikke en kompliceret operation.

Du kan i dit nærmeste byggecenter eller på nettet købe dem, du har brug for. Det koster ikke mange hundrede kroner. Derudover skal du bruge almindeligt værktøj som hammer, søm, lim og eventuelt modellervoks afhængigt af dit vindue for at påsætte listerne.

Tætningslisterne skal “presses på” kanten mellem din vindueskant- og ramme, men det er en ret ubesværet proces. Du skal dog sørge for at rengøre dit vindue først, så der ikke bliver samlet snavs i tætningslisterne.

De skal sidde tilpas tæt til, at vinduet ikke klemmes, når det lukkes og åbnes, men samtidigt, at der ikke er luft imellem så der ingen effekt er ved arbejdet.

Hvis du er født med ti tommelfingre eller blot hellere vil betale dig fra opgaven, så du er helt sikker på det bliver gjort korrekt, kan det dog også sagtens lade sig gøre med linket til formularen længere oppe.

3 tilbud på Tætningslister

Lavenergi.dk samarbejder med 3byggetilbud om at hjælpe dig med at finde en billig håndværker. Du kan ved at bruge den formular, du finder på denne side, få tilbud fra 3 håndværkere, der alle sammen kan hjælpe dig med at påsætte tætningslister på alle dine vinduer. Efter at have fået de 3 tilbud kan du blot vælge det tilbud, der koster det mindste, og så bliver din opgave løst.

Få 3 Gratis tilbud på Tætningslister

Håndværkerfradrag

Påsætning er en af de opgaver, der falder ind under håndværkerfradraget. Netop dette fradrag er genindført for både 2013 og 2014 og betyder, at du kan spare samlet set over 20.000 kroner i skat over den to-årige årrække, hvis du udnytter fradraget til fulde.

Vær opmærksom på, at det er håndværkerens løn, du kan få fradrag for. Da selve materialet er meget billigt, vil dette også være den primære udgift, og du vil nærmest kunne få håndværkerfradrag for hele opgaven.

Hvor meget det koster at få en håndværker til at påsætte tætningslister afhænger af hvilken type vinduer, du har, og hvor mange, du har af dem. Det er dog som nævnt en relativt ukompliceret proces, og det er derfor ikke noget, du vil komme til at betale mange tusinde kroner for. Det er langt billigere end fx at få udført isolering eller opsat en ny varmepumpe.

Overvej nye vinduer

Hvis det trækker meget, eller dine vinduer er gamle og ødelagte, kan en mulighed også være i stedet for at overveje nye vinduer.

Nye vinduer koster naturligvis mere – men det kan også resultere i bedre varmeøkonomi og et flottere udseende for det gamle hjem.

Opsætningen af nye vinduer er ligeledes noget, du kan fratrække med håndværkerfradraget – her er det igen kun håndværkerens løn og altså ikke selve materialerne, vinduerne, du kan fratrække. Hvis du er interesseret, kan du læse mere om nye vinduer her eller bruge formularlinket øverst i indlægget.

Andet om tætningslister

Foruden at hjælpe i form af et lavere varmeforbrug og et bedre indeklima reducerer tætningslister også støj og pollen i hjemmet.

De havde tidligere et meget ringe ry som noget man brugte, når man skulle “lappe” døren eller vinduet. Sådan er det dog ikke længere, og i såvel nybyggede som gamle huse er tætningslister nu en vital måde at spare penge og reducere støj og kulde i huset på.

Gummilister til vinduer skal være lidt bløde for at lukke alt ude. Dine tætningslister kan med tiden blive hårde – bliver de det, skal de udskiftes for at man igen kan lukke varme inde og støj ude. Udskiftning af tætningslister er, ligesom påsætning, en meget simpel operation. Man behøver her ikke en håndværker, hvis man da ikke selv ønsker at undgå at få jord under neglene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)
Tætningslister, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply