3 gode grunde til at vælge en bordplade af natursten

0

Står du og skal vælge en ny bordplade til køkkenet eller badeværelset? Så kan natursten være værd at overveje. Du kan nemlig finde utroligt smukke, og utroligt langtidsholdbare, bordplader i de naturlige materialer.

 

Det er ikke ualmindeligt, at en interesse for miljø og klima afspejler sig i indretningen. Således kan det være, at du drømmer om at få mere natur ind i boligen, og at du samtidig ønsker at vælge materialer, som kan holde mange år. Her får du 3 gode grunde til, at en bordplade af natursten kan være værd at overveje til køkkenet eller badeværelset.

1. Det giver bordpladen et smukt, naturligt look

Natursten giver som regel et fantastisk flot og organisk udtryk. Eksempelvis er en marmor bordplade et populært valg blandt danskerne, som er vilde med det smukke materiale. Det har en særlig blankhed og unikke, naturlige tegninger på overfladen.

 

Det er et look, der er svært at matche med et kunstigt materiale, der imiterer marmor – her er det bare naturstenen, der udgør den smukkeste og mest eksklusivt udseende bordplade. Samtidig får man et stykke natur ind i hjemmet, hvilket i sig selv kan opgradere indretningen og tage den til nye højder.

2. Du får en meget holdbar bordplade

Som du nok kan regne ud, er natursten generelt et holdbart materiale. Sten er jo i sagens natur ofte stærkere end eksempelvis træ. Derfor udgør bordplader i natursten som marmor eller granit også et meget langtidsholdbart valg.

 

Ikke desto mindre kan der være forskel på, hvor holdbare de forskellige typer af sten er. Nogle kan eksempelvis have en mere porøs overflade end andre, hvilket kan gøre dem modtagelige for ridser og skrammer. Derfor er det vigtigt at sætte dig ind i holdbarheden på dét materiale, du overvejer.

3. Natursten er (relativt) nemt at rengøre og vedligeholde

Bordplader af marmor og lignende sten er ret almindeligt benyttede i både køkkener og på badeværelser. De er nemlig relativt modstandsdygtige, når det kommer til vand og fugt. Sten tager ikke den store skade af silende regn, og heller ikke af plasken fra håndvasken – selvom der selvfølgelig godt kan aflejre sig kalk og lignende.

 

Men generelt er natursten forholdsvis nemt at rengøre og vedligeholde, så det udgør et fint bud på bordplader til køkken som badeværelse. Dog kan der være indbyrdes forskellige på materialerne, så sæt dig nøje ind i specifikationerne, før du vælger.

 

Hvis du gerne vil have en bordplade, der holder længst muligt, er det en god idé at gøre dig umage med både rengøringen og vedligeholdelsen. Så kan bordet holde sig smukt og velfungerende i mange, mange år, og dét er selvfølgelig at foretrække.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply