3 tips til at spare mest muligt på strømmen

0

Danmark er blandt de lande i verden, som har den højeste pris for strøm. Faktisk ligger Danmark på en delt europæisk førsteplads med tyskerne, når det kommer til den dyreste strømpris for husholdninger. Danskerne betaler gennemsnitlig 2,2 kroner pr. kilowatt for strøm, mens vores svenske naboer betaler 1,48 kroner og nordmændene samt finnerne i gennemsnit betaler 1,19 kroner pr. kilowatt. Derfor kan el-regningerne for nogle husholdninger blive en stor omkostning, og hvis man ikke bor i energirenoverede lejeboliger, kan el-regningen hurtig løbe op i mange penge. Det her er en lyn-guide til at spare mest muligt på strømmen, så man undgår at el-udgifterne bliver astronomisk høje.

1)   Køb energivenligt

Hvis man skal ud og investere i nye elektriske apparater, så kan det anbefales at gå op i den energimærkning, som fremgår af produktets beskrivelse. Ofte kan man se hvor meget strøm en maskine bruger, og her er det vigtigt, hvis man gerne vil spare på strømmen at man går efter de produkter som udleder mindst. Det kunne f.eks. være hårde hvidevarer eller udendørs-maskiner som hække- og plæneklippere. Vælg den med det laveste strømforbrug for at sikre, at du spare lidt på strømmen. Se f.eks. denne plæneklipper test, hvor du kan se energiforbruget for en lang række plæneklippere.

2) Hold øje med el-forbruget

For at du skal kunne holde el-udgifterne nede på et lavere niveau anbefales det, at man som udgangspunkt holder øje med sit el-forbrug. Lav forskellige målinger på, hvad det er huset som bruger allermest strøm. Når du har fundet ud af det, kan du starte med at agere på hvad du skal gøre for at nedbringe dit el-forbrug. Hvis der er flere mennesker i husstanden, som bruger stationære computere vil du formentlig at det tager en hel del strøm. Derudover er ovne, tørretumblere og frysere også blandt de store strømslugere, når det kommer til el-apparater. Så derfor er det en god idé, at holde styr på, hvilke apparater i husstanden som bruger mest strøm og hvilke der måske burde udskiftes inden for den nærmeste fremtid.

3) Brug LED-pærere og sluk dine el-apparater

Nogle af de absolut mest irriterende penge at betale er dem, hvor man ikke rigtig får noget for hvad man betaler. Det er det der sker, når man efterlader sine fjernsyn, computere, vaskemaskiner og andre el-apparater på standby. Der er ingen mening i, ikke at slukke helt for sit TV, hvis ikke man har intentioner om at bruge det. Det er bare strøm som bruges uden formål og er med til at hæve det samlede el-forbrug. Derudover kan det være en rigtig god idé at udskifte de gamle pærere med LED-lys. LED-lys giver samme effekt, men sparer langt mere på strømmen. Derfor kan det være klogt, hvis man ønsker at spare på strømmen, at få installeret LED-pærere i husets lys og lamper.

Det var denne lyn-guide om, hvordan man sparer mest muligt på strømmen i boligen. For at opsummere så sparer man strøm ved at købe energivenligt, at holde øje med elforbruget samt at udskifte til LED-lys og slukke sine apparater helt .

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply