5 ting du skal have styr på, når du sætter din bolig til salg

0

Har du planer om at sælge din bolig? Når du skal sælge din bolig, er det afgørende at du har gjort boligen klar til salg, for at du får succes med dit salg af din bolig. I denne artikel har vi lavet en lille guide med fem af de ting, som du skal have styr på, når du sætter din bolig til salg.

Tilstandsrapporten

Når du skal sætte din bolig til salg, skal du først og fremmest have en tilstandsrapport, så eventuelle købere kan se, hvor god stand boligen er i, samt hvad de skal være opmærksomme på.

En tilstandsrapport er en byggeteknisk gennemgang af dit hus, hvor købere kan få et overblik over boligens stand.

En tilstandsrapport indeholder både en beskrivelse af allerede eksisterende skader samt tegn på skader der senere kan udvikle sig.

For at de potentielle købere får et godt indtryk af din bolig, er det vigtigt at tilstandsrapporten ikke er fyldt med skader, der kan skræmme køberne væk.

Hvis der fx er skader på taget, som gør at det snart skal skiftes, bliver det svært at overskue for de eventuelle købere. Derfor kan det være en god idé at fx at få ordnet taget, så det er i god stand og ikke har nogle skader. Du kan fx vælge at få lagt nyt ståltag på boligen, når du sætter den til salg, så de eventuelle købere ikke skal bekymre sig om det.

Hvis du ikke har mulighed for at få ordnet de skader der måtte være, kan du undersøge prisen og hvor lang tid det vil tage at få ordnet, som du kan fortælle til dem der er ude at kigge på huset. På den måde ved de på forhånd hvad det vil koste at få styr på skaden.

Skab et godt førstehåndsindtryk i boligen

Når du har fået styr på selve boligens stand gennem tilstandsrapporten, er det tid til at skabe et godt indtryk af boligen. Det handler især om at rydde op og gøre rent i hele boligen, så boligen fremstår så godt som muligt.

Det er en god idé at starte med at rydde op og gøre boligen overskuelig, så der ikke er rod nogle steder, som vil gøre at boligen virker uoverskuelig.

Det er fx bedst at have få ting stående fremme på hylder og andre steder, da det gør at det virker som om der er masser af plads i boligen.

Når du har ryddet op, er det tid til at gøre rent i hele boligen. Her i forårsmånederne kan du lave en grundig forårsrengøring, hvor du kommer ned i hver en krog i huset.

Det er samtidig vigtigt at tænke over, hvordan boligen fremstår. Hvis der fx er slidte møbler, kan det være en god idé at skifte dem ud, så boligen virker ny. Du kan fx kigge online efter en billig sofa som du kan få glæde af, samtidig med at den skaber et bedre indtryk af din bolig.

Når der kommer personer til fremvisning, er det en god idé at sætte en buket blomster i entreen eller på andre måder gøre lidt ekstra ud af indretningen, så boligen giver et godt indtryk til at starte med.

Det er ofte det første indtryk vi huser bedst, og derfor er det vigtigt at have fokus på det, for at du hurtigst muligt få solgt din bolig til den bedst mulige pris.

Gør lidt ekstra ud af haven

Et punkt mange glemmer, når de er ved at gøre deres bolig klar til salg er haven. Men da haven er noget af det første vi ser, når vi ankommer til et nyt sted, er det vigtigt at tænke den med i forberedelserne.

Det handler mest om at sørge for der ikke står meget ukrudt over det hele, da det virker rodet og ikke mindst giver et indtryk af at haven er blevet forsømt.

Det gælder derfor om at give haven en omgang, hvor du fjerner ukrudt, slår græsset og eventuelt planter et par nye blomster, så haven er lige så flot som resten af boligen.

Få en professionel fotograf til at tage billeder

Når boligen skal ud på markedet, skal du have nogle gode billeder, som repræsenterer din bolig. For at få nogle gode billeder, der kan lokke flest muligt til at se din bolig, er det en fordel at allierede dig med en professionel fotograf, for at få taget nogle gode billeder med godt lys.

Du kan selvfølgelig sagtens tage billederne selv, men det er ofte en god idé at give lidt penge for nogle gode billeder, da det kan gøre den afgørende forskel for hvor mange der kommer og ser dit hus, og dermed også hvor hurtigt du får din bolig solgt.

Sæt en god pris

Det sidste du skal gøre for at din bolig er klar til at komme på markedet, er at sætte en god pris. Her er det vigtigt at du sætter en pris der passer til området, så din bolig hverken er for billig eller dyr.

Hvis boligen er for dyr, kan det skræmme mange købere væk. Prisen skal dog heller ikke være sat for lavt, da du dermed ikke får det fulde ud af boligkøbet. Du kan alliere dig med en ejendomsmægler for at sætte den rigtige pris på din bolig, og få hjælp til at få boligen hurtigt ud på markedet.

Når du har sat prisen på boligen, er det en god idé at kigge på din økonomi, for at se hvordan du er stillet efter boligsalget. Her er det samtidig vigtigt at kigge på, om du har nogle juridiske papirer som eventuel skal ændres. Det kan fx være du har en ægtepagt, som boligen er skrevet ind i. I det tilfælde er det vigtigt at du også får ændret det, når boligen er blevet solgt.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply