5 tips til at spare på strømmen

0

Hovedparten af alle danske husholdninger bruger mere strøm end nødvendigt. Det kan ses på elregningen, som ofte er betydeligt højere end den burde være. Alligevel er det de færreste, om for alvor for gjort en indsats for at sænke forbruget.

Hvis du føler, at din elregning er for høj, så har vi samlet 5 hurtige tips til at spare på strømmen. Det behøver nemlig ikke være svært at gøre en forskel – både for miljøet og pengepungen.

Sluk ting, som du ikke bruger

Vi bruger ufatteligt mange elektriske apparater i løbet af en dag, og der er mange penge at spare, hvis du altid husker at slukke dem, når du er færdig.

Du bør dels huske at slukke lyset, når du forlader et rum, så det ikke brænder unødigt. Derudover er det også en god idé ikke at lade ting stå på standby. Selv ét enkelt elektriske apparat kun bruger en smule strøm på standby, så løber det hurtigt op, når du bor i en husholdning med mange ting.

Vælg gode lamper

Dit valg af lamper kan betyde meget for dit elektricitetsforbrug. En lampe er nemlig ikke bare en lampe, og hvis du vælger den rette lampe, så kan det gøre underværker for kvaliteten af din belysning.

Når du køber lamper til din bolig, bør du være opmærksom på, hvilket formål lampen skal have. Skal den eksempelvis give hyggebelysning eller mere skarpt lys?

En god lampe vil give dig optimalt udbytte af dine elpærer. Du kan se et  stort udvalg af belysning online, hvis du ikke er helt tilfreds med dine nuværende lamper.

Udskift gamle husholdningsapparater

Husholdningsapparater er blevet meget mere energivenlige indenfor de seneste år. Det betyder imidlertid også, at du meget vel kan betale alt for i strøm til ældre apparater.

Hvis du vil spare på strømmen, kan det være en god idé at udskifte alle ældre elektriske apparater til nyere, som er mere energivenlige. Det er især en god idé, når det gælder frysere og køleskabe, som er tændte hele tiden.

Find det rette elselskab

Hvis du aldrig har kigget nærmere på dit elselskab, så er det meget muligt, at du ikke har det elselskab, som passer bedst til dine behov.

I Danmark er der i dag langt flere muligheder end bare de gamle monopolseksaber. Hvis du gerne vil spare penge på elregningen, kan det derfor være en god idé at kigge nærmere på nogle af de nye selskaber, som forsøger at finde en plads på markedet med konkurrencedygtige priser.

Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvad et nyt elselskab kan gøre for dig, så læs mere her.

Vær opmærksom

Det sidste og måske vigtigste råd er at være opmærksom. Der spilles meget strøm i de danske husholdninger på grund af uopmærksom – eksempelvis et køleskab, som ikke bliver lukket helt, eller et komfur, hvor der laves mad uden grydelåg.

Hvis du vil spare på strømmen, så forsøg at vær opmærksom i hverdagen. Bemærk de steder, hvor der spilles strøm uden grund og sæt en stopper for det.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply