Brug et GoPro til inspektion af loftrum

0

Varme søger opad. Derfor kan du miste megen varme i boligen, hvis ikke loftet er velisoleret. For at finde ud af dette, kræver det naturligvis en grundig inspektion af dit loftrum. I de fleste tilfælde er det muligt at gøre dette via gangbroen på loftet, men der kan være kroge, der er svære at komme helt ud til herfra.

I et sådant tilfælde kan du benytte dig af et GoPro. Der findes såkaldte teleskopstænger, der kan bruges til at nå helt ud i krogene, hvorfor du kan inspicere hvert enkelt område af loftrummet. På denne måde kan du eksempelvis se, om der er huller i din loftisolering, som kan lukkes til og dermed mindske dit varmetab.

Det er oven i købet en metode, der ofte også bruges af professionelle isolatører, for at sikre, at de kommer helt ude i krogene, når de laver deres inspektion. Du kan dog spare penge ved at gøre det selv, hvis du har et GoPro (eller andet kamera derhjemme). Det kræver blot, at du køber en teleskopstang fra Evermart.

Huller i isolering kan give store varmetab

På trods af, at det ikke virker således, så kan huller i din loftisolering faktisk resultere i store varmetab. Derfor er det også vigtigt, at det er noget, du får gjort noget ved, hvis det er tilfældet. Det er dog sjældent, at du selv kan se de huller, der kan opstå i krogene, hvis du blot går rundt på gangbroen oppe på dit loft.

Derfor er det også en god idé, at du benytter dig af den metode, der er beskrevet ovenfor. En såkaldt teleskopstang til et GoPro kan hurtigt være tjent hjem, hvis du opdager, at der er store huller i isolering. Dertil kan den selvfølgelig også bruges til meget andet, som f.eks. at optage video af børnenes leg i haven.

Kan jeg selv lapper huller i min isolering?

Hvis du opdager huller i din isolering, så er det en god idé, at du får en professionel isolatør til at rette op på problemet. På denne måde er du sikret, at arbejdet bliver gjort korrekt og du får minimeret det varmetab, der sker gennem disse huller. Ofte er det en opgave, der hurtigt er klaret af en dygtig isolatør.

Det betyder, at regningen fra isolatøren sjældent vil være synderligt stor. Derfor er det også noget, der vil tjene sig hjem i form af en mindre varmeregning over relativt kort tid. Som følge af dette, så er det heller ikke noget, du bør tøve med, da det – som sagt – kan vise sig at spare dig for mange penge på lang sigt.

Langt de fleste isolatører vil med garanti også rose dig for din kreativitet med at inspicere dit loftrum ved hjælp af et GoPro og en teleskopstang. Det er nemlig en rigtig effektiv måde at gøre det på, da det er med til at sikre, at du når helt ud i krogene og hjørnerne – i nogle tilfælde kræver det dog en rigtig lang stang.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply