Derfor bør der tænkes miljø ind i alle erhvervsprojekter

0

Alle har et ansvar for miljøet – såvel private som erhverv.

Som selvstændig erhvervsdrivende skal man tage højde for rigtig mange ting, når man skal starte en ny virksomhed. Det er først og fremmest vigtigt at gøre sig nogle tanker om konceptet og økonomien. Du bør sidenhen lægge en plan for, hvordan du gør din virksomhedsdrift så miljøvenlig som overhovedet muligt. Dét kan være en udfordring, men hjælpen er heldigvis nær. Her på siden får du et indblik i, hvorfor og hvordan du tænker miljøet ind i dine fremtidige erhvervsprojekter.

CSR kan bruges aktivt i din markedsføring

CSR (forkortelse for Corporate Social Responsibility) handler om en virksomheds sociale ansvar. Her taler man primært om social ansvarlighed, bæredygtighed og samfundsansvar.

Dit målrettede fokus på at agere miljøvenligt vil med al sandsynlighed styrke din virksomhed og dens brand på sigt, idet kunderne går mere og mere op i virksomhedernes syn på klimaet. Hvad du helt konkret kan gøre for at styrke din virksomheds brand kan du læse mere om længere nede i artiklen.

Det kan være yderst gunstigt at markedsføre sig som en miljøvenlig virksomhed. Omvendt kan det give bagslag, hvis man giver sig i kast med aktiviteter, som er knap så miljøvenlige. Derfor bør man overveje, hvor meget energi man vil lægge i det. Det kan være særligt fordelagtigt at arbejde med miljøvenlighed inden for tekstiler, fødevarer, møbler, byggeri og emballage.

Operation grøn virksomhed: Det kan du gøre for at skåne miljøet

Om du driver et byggefirma, marketingbureau, advokatfirma eller lægepraksis, så kan du ikke undgå at belaste miljøet i højere eller mindre grad. Dog skal du selvfølgelig undgå at belaste vores alles miljø mere end højst nødvendigt. Herunder bliver du præsenteret for nogle tiltag, som tager hensyn til miljøet:

  1. Gå efter miljøvenlige komponenter og maskiner – De færreste virksomheder kan undvære komponenter og maskiner, hvorfor det heller ikke er noget, du bør stræbe efter. Du gør om ikke andet klogt ved at gå efter klimavenlige varer. Bruger du for eksempel pakninger i din produktion, bør du stille spørgsmålstegn til, hvad pakningerne er fremstillet af, og om de evt. er certificeret.
  2. Skab en papirfri virksomhed – I en tid hvor man kan scanne og sende alt digitalt er det mere eller mindre overflødigt at bruge en printer. Selvom det er lettere sagt end gjort for visse virksomheder, så bør man gøre noget aktivt for at skabe en papirfri virksomhed. Alternativt skal man gøre brug af genbrugspapir, så man skåner miljøet så meget som muligt. Det digitale kontor er fremtiden – og fremtiden er nu. Kan din arbejdsplads mon undvære papir?
  3. Søg rådgivning – Som ny virksomhedsejer med begrænset viden om klima og miljø kan det være gunstigt at søge rådgivning. Det kan nemlig være svært at finde hoved og hale i, hvilke tiltag der har den største effekt i forhold til miljøet. Antager vi, at du er bygherre, så bør det være i din store interesse at bygge så miljøvenligt som muligt. Du vil i den forbindelse være i gode hænder hos en erfaren rådgiver. Søger du bygherrerådgivning – herunder hjælp til projektudvikling – kan du lægge vejen forbi kubenman.dk. Kuben Management har nemlig adskillige års erfaring inden for projektudvikling og bygherrerådgivning.

Nu burde du være godt rustet til at handle mere klimavenligt i professionelle sammenhænge.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply