Derfor skal du have professionel hjælp, når du skal have skiftet taget

0

Taget er en af de vigtigste ting på vores hjem, da det jo i sagens natur beskytter resten af huset. Dog er det også en af de ting, der bliver slidt allermest på af vores danske vind og vejr. Det betyder, at du kan komme ud for, at du enten skal have lavet nogle reparationer på dit tag eller have det skiftet helt.

Uanset hvad, så er det vigtigt, at du får professionel hjælp til det, da taget indeholder mange svære aspekter, der kan skabe store og bekostelige skader, hvis de ikke bliver håndteret korrekt.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du får lavet nyt tag, så læs mere her.

Derfor skal du skifte dit tag, før det er for sent

Selvom det kan være en bekostelig affære at få skiftet sit tag, så kan det være en god ide at få gjort det i tide. Alle tage har en levetid på grund af vejr og vind, hvilket betyder, at det ikke holder evigt.

Når dit tag begynder at se slidt ud eller at være utæt på du kontakte fagfolk, og få lavet et tagtjek. Herfra kan du så blive klogere på, om du skal have skiftet hele taget med det samme, eller om du kan nøjes med mindre reparationer og behandlinger.

Hvis du derimod ikke gør noget ved dit slidte tag, så risikerer du, at der vil trænge vand og fugt ind igennem og derved skabe gunstige betingelser for svamp og mug. Det kan ende i meget større omkostninger end at få skiftet taget i tide.

Få fagfolk til at skifte dit tag

Når man skal skifte taget på et hus, så er det ikke bare at fjerne den yderste skal og sætte en ny på. Taget er meget mere kompliceret end som så. Taget lægges på toppen af svære byggekonstruktioner og tunge dampspærre, der skal placeres og sættes sammen helt korrekt for at skabe et fundament for taget, der kan holde i mange år. Derudover består et moderne tag af flere lag. Et solidt og velisoleret tag består af flere forskellige lag. Man skal både have lavet et ydertag og et undertag, der skal lægge under den ydre skal. Derudover skal der indlægges den korrekte isolering for at undgå et kæmpe varmeudslip.

En anden vigtig ting, når man skal lægge et nyt tag er alle samlingerne omkring skorsten, ventilationskanaler, vinduer osv. Disse områder kaldes inddækning og er meget vigtige i forhold til at holde taget fuldstændig tæt.

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber nyt tag?

Når du skal have skiftet dit tag, så skal du selvfølgelig overveje, hvilket materiale dit nye tag skal laves i. De mest populære materialer i Danmark er:

  • Teglsten og betontagsten
  • Stråtag
  • Skifertag
  • Bølgeeternit

Hver af materialerne har forskellige egenskaber og priser. Derfor afhænger det meget af dine behov, din lokalitet og dine ønsker for, hvordan dit hus skal se ud.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply