Derfor skal du skifte din gamle cirkulationspumpe NU!

0

Ældre cirkulationspumper er nogle energiforslugende bæster, som i værste fald står for op til 10 % af din husstands samlede energiforbrug. Men energibesparelsen er ikke den eneste grund til, at du skal se at få udskiftet din cirkulationspumpe. Læs med her, og få endnu flere grunde til at skifte cirkulationspumpen.

Cirkulationspumpen er hjertet i din centralvarmeinstallation. Det er den, som sørger for, at varmen bliver fordelt over hele boligen. Har du et lidt større centralvarmeanlæg, har du måske endda flere cirkulationspumper, som kører året rundt.

Heldigvis kræver cirkulationspumpen ikke nogen form for vedligehold – og de fleste modeller kan holde i mange år. Så når den først er sat op, behøver du ikke gøre meget andet end at tjekke regelmæssigt, at den kører, som den skal.

Hvor gammel er din cirkulationspumpe?

Men hvor gammel er din cirkulationspumpe egentlig?

Er den meget mere end 6-8 år gammel, kan der være store økonomiske fordele ved at skifte til en nyere og væsentligt mere energiøkonomisk model.

For i forhold til en ældre cirkulationspumpe, bruger moderne cirkulationspumper kun helt ned til 3 Watt i timen. Typisk ligger de dog oftest på omkring 18-20 Watt i timen. Men det er stadig meget mindre end strømforbruget på måske op til 100-200 watt i timen, som nogle af de mest energiforslugende ældre modeller anvender.

Derfor kan du få en stor, øjeblikkelig økonomisk besparelse ved at skifte til en af de nye og særdeles energibesparende modeller. Faktisk er besparelsen så stor, at udgiften til både pumpe og arbejdsløn til udskiftningen kan være tjent hjem i løbet af bare et til to år.

Få et meget bedre flow

Samtidig er de nye cirkulationspumper meget mere intelligente. Således tilpasser vore dages Grundfos cirkulationspumper flowet i dit centralvarmesystem, så det hele tiden passer optimalt til dit varmeforbrug. Hvor meget strøm pumpen bruger netop nu, fremgår af det indbyggede digitaldisplay på pumpens front.

Tilpasningen af flowet betyder samtidig en endnu større besparelse på energiforbruget til at drive selve cirkulationspumpen. For er der ikke brug for det store flow i anlægget, f.eks. i efterårs- og forårsmånederne, sænkes fremløbshastigheden, så pumpen bliver mindre strøm.

Her havde du kun tre trin at vælge mellem på de gamle pumper – og du skulle selv forsøge dig frem med at finde den rigtige indstilling.

Nemmere at indregulere og justere på centralvarmeanlægget

Den automatiske tilpasning af flowet gør det også meget lettere for VVS-installatøren at installere og tilpasse cirkulationspumpens drift i forhold til dit varmesystem. Samtidig kan både installatøren og du selv kommunikere med cirkulationspumpen over pumpens indbyggede Bluetooth-forbindelse med den særlige GO Balance app på en smartphone eller tablet.

Her kan du dels se en status på pumpens drift og øjeblikkelige indstillinger, ligesom det er muligt at vælge et fast flow og skifte mellem de forskellige flowhastigheder manuelt.

Find cirkulationspumpen billigst på nettet

Alt i alt giver en udskiftning af din gamle cirkulationspumpe til en ny, moderne med elektronisk styring altså både en kontakt besparelse på elregningen og en meget mere intelligent og økonomisk drift.

Tilmed er udgiften til pumpen ikke særlig høj. Hvis vi trækker inflationen fra, er de nye, moderne cirkulationspumper ikke meget højere, end den du gav for den gamle, strømforslugende version, som du har siddende i dag.

Særligt hvis du køber cirkulationspumpen på nettet. Her finder du de billigste priser, fordi nettets webshops hverken har store udgifter til lokaler eller behov for en velbeliggende adresse i byen.

Vælger du en e-mærket webshop med dansk adresse og telefonnummer, samt mulighed for at chatte, maile og ringe til kundeservice, får du samme gode kundeoplevelse som i det lokale byggemarked. Her skal du oftest vente på cirkulationspumpen, fordi de ikke har den slags på lager. Men bestiller du den på nettet, kan du tit have den allerede dagen efter bestillingen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply