Det betaler sig at klimatilpasse af boligen

0

De senere år har flere og flere virksomheder fået øjnene op for klimatilpasning, anvendelse af bæredygtige materialer og ikke mindst installation af solceller og lignende. Men det er også dyrt at udskifte de nuværende installationer og foretage større ændringer i virksomhed og bolig, ikke mindst som privat boligejer.

Der er dog mange muligheder for at få tilskud, som gør det nemmere (og billigere) at tage det vigtige skridt mod bæredygtighed og essentielle klimatilpasninger. Hertil kommer det faktum, at de vedvarende energikilder såsom solvarme, vind og luft-/jordvarme på sigt vil spare dig for store beløb.

Energitilskud er et godt skub i den rigtige retning – og godt for tegnebogen!

De såkaldte energitilskud kan du søge om, når du vil efterisolere eller isolere huset, udskifte til moderne termoruder og ikke mindst, når det gamle gasfyr eller oliefyr skal have en moderne afløser – enten i form af en langt mere miljøvenlig og billig udgave, eller en helt anden type bæredygtig varmekilde, der benytter vedvarende energi frem for el og olie.

Du kan ligeledes få mindre, gavnlige energitilskud, når du vælger at installere bæredygtige varmekilder som supplement til den øvrige opvarmning – fx en luft-til-luft varmepumpe eller luft-til-vand varmepumpe. Husk også at du i mange tilfælde vil kunne få service- og håndværkerfradrag på 6.000-12.200 kroner (2019), når du fx skal installere nye varmekilder og klimarenovere.

Du kan dog kun opnå de fordelagtige statslige energitilskud på op til 8.000 kroner, hvis du opfylder visse krav samt fx vælger en godkendt, miljøvenlig energikilde, når du vil udskifte det gamle oliefyr eller gasfyr. Du kan desuden endnu ikke få energitilskud, hvis du planlægger at kaste dig ud i bæredygtigt nybyggeri, ligesom udskiftning af enkelte dele i varmesystemet (fx kun varmtvandsbeholderen) ikke er nok til at få tilskud.

Energistyrelsens hjemmeside kan du læse meget mere om de enkelte energitilskud og krav.

Klog investering i bæredygtig ejendom

At investere i at klimarenovere og klimaoptimere sin ejendom er en essentiel investering og fremtidssikring anno 2019 – for ejendomsinvestering er og bliver én af de sikreste metoder til at lade din formue vokse på. Efterspørgslen og priserne på bæredygtig ejendom vil efter uden tvivl kun stige fremover: Det store fokus på klimaforandringer (eksempelvis de langt hyppigere skybrud) samt ressourcebesparelsen ved vedvarende energikilder og lavenergi-huse afspejles naturligvis i boligpriserne.

Du kommer med andre ord ikke uden om det bæredygtige aspekt – uanset om du vil klimarenovere din nuværende privatbolig eller overvejer at investere i en bolig for herefter at renovere den. Læs videre her for at få et godt overblik over de forskellige måder, du kan gøre indbringende investeringer i ejendom på – der er nemlig langt flere muligheder på at tjene godt på ejendomsinvesteringer, end de fleste ved.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply