Det skal du vide om forbrugsregnskab og betalinger som lejer

0

Hvis du er en af de mange lejere af en bolig, som skal flytte, er det vigtigt, at du har styr på dit forbrugsregnskab, og om du skal have penge tilbage eller betale ekstra. Flytteopgørelsen er den opgørelse, som indeholder oplysninger om de udgifter, som du skal betale for, når boligen skal istandsættes. Som oftest er dette udgifter til afslibning af gulve og maling af lofter og af vægge. Dog er det ikke kun flytteopgørelse, man som lejer skal have styr på, når man flytter. Du skal også have styr på dit forbrugsregnskab, hvilket er dit forbrug af varme, vand og el. Når du afregner dette direkte til leverandøren, så sker afregningen af dette ved fraflytning hos dem, og udlejer fungerer altså ikke som mellemled her. Dog er dette anerledes, hvis du betaler dette a conto direkte til udlejer.

Forbrugsregnskab er en vigtig ting for en lejer

Værd at vide om forbrugsregnskab som lejer

Som lejer er det vigtigt, at du har styr på dit forbrug og dermed også styr på dit forbrugsregnskab. Helt basalt så skal et forbrugsregnskab give lejeren indsigt i vedkommendes andel af de samlede udgifter, som lejeren har betalt i forbrug. Udover det skal et forbrugsregnskab også give indsigt i de oplysninger, som omhandler indsigelse, hvis nu lejeren er uenig i selve indholdet af forbrugsregnskabet. Som oftest siger man, at selve regnskabsåret for et forbrugsregnskab er fra den 1. juni til den 30. maj. Dog kan der aftales andet i en lejekontrakt, og det er derfor altid vigtigt, at man som lejer tjekker denne og har styr på denne. Dermed er man som lejer sikker på, hvilke regler der gælder for lejers specifikke situation, og man er dermed også opmærksom på diverse vigtige frister. Årsregnskabet for vand skal følge det, som bliver anvendt at kommunen. Et godt eksempel på en virksomhed med præcise energimålere, når det kommer til forbrugsregnskab, er Brunata. Så vil man have energimålere med præcis data, som bliver leveret til tiden, så tjek demt ud og find ud af mere

Hvad nu hvis du betaler a conto?

Hvis du som lejer betaler a conto direkte til en udlejer, vil det sige, at du betaler et fast beløb hver måned direkte til udlejer. Dette beløb svarer til dit forventede forbrug, men ikke til dit faktiske forbrug. Derfor kan du hver måned enten betale for lidt mere eller lidt mindre, end du faktisk bruger. Hvert år vil der ved regnskabsårets slut eller ved fraflytning blive lavet forbrugsregnskab, og altså en opgørelse af dit forbrug som lejer. Det er i denne opgørelse, du vil finde ud af, om du har betalt for meget eller for lidt hver måned, og vil så dermed enten få penge tilbage eller skulle betale ekstra penge. Når du flytter ud, vil forbrugsmåleren blive aflæst i forbindelse med denne fraflytning, og her vil du så få udleveret forbrugsregnskabet samt dit endelige flytteopgør.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply