Elevator: En elevator er en god investering, men hvad koster den?

0

I etageejendomme, hvor der bor ældre, gangbesværede og/eller børnefamilier, er en elevator en praktisk løsning. I mange tilfælde er det på sigt også en god investering ud fra et økonomisk perspektiv, men hvad koster det egentligt at få installeret en elevator?

Der er god grund til at overveje at få installeret en elevator, hvis du bor i en etageejendom og er medlem af en ejer- eller andelsforening. Ikke alene bliver det nemmere at komme til og fra din lejlighed – den stiger også i pris.

I de fleste tilfælde bliver elevatoren finansieret gennem et lån, som optages i ejer- eller andelsforeningen. Det betyder, at du din lejlighed vil blive dyrere at bo i, men det betyder samtidig også, at du kan få mere for den, når du engang sælger den.

Fordele og ulemper ved at få installeret en elevator bør altid holdes op mod elevator pris, da det altid vil være dyrt at få installeret en elevator. Hvis der er flere ulemper, eller hvis prisen er for høj, vil det ikke altid være en god idé.

Ejendommen stiger i pris, når der installeres en elevator

Ifølge undersøgelser vil boliger i etageejendomme, hvor der installeres en elevator, i gennemsnit stige med 2.500 kr. pr. kvadratmeter, hvilket altså kan blive til en stor sum penge, hvis du sælger din bolig på et tidspunkt.

Planlægger du at blive boende, kan du glæde dig over, at du ikke er nødt til at flytte, når du kommer op i alderen. En elevator gør det nemt for ældre at komme til og fra deres bolig – og børnefamilier, som skal have barnevogn med ned af trapperne, får også mindre besvær forbundet med at komme til og fra lejligheden.

Dine udgifter kommer til at stige

Selvom der er mange fordele ved at få installeret en elevator, er der dog ikke udelukkende fordele. Elevatoren skal finansieres gennem et lån, og det betyder, at dine omkostninger ved at bo i boligen stiger, hvorfor du vil have flere månedlige udgifter.

Derfor er det i sidste ende op til ejendommens beboere at vurdere, hvorvidt der er flere fordele ved at få installeret en elevator, end der er udgifter. Det vil ofte ende med, at det i sidste ende er flertallet, der bestemmer.

Hvad koster det at få installeret en elevator?

Det er vanskeligt at give et estimat på, hvad det vil koste at få installeret en elevator. Dog er det ikke billigt, da der ofte skal gøres plads til den, før det er muligt at installere de. Derfor afhænger prisen af, hvordan forholdene i bygningen er.

I visse tilfælde er det slet ikke muligt at få installeret en elevator, fordi bygningen ikke kan klare det. Derfor vil arbejdet altid starte med en byggeteknisk gennemgang af boligen, før det kan vurderes, om der er mulighed for at installere en.

Hvis der er – eller tidligere har været – en bagtrappe i ejendommen, er der mulighed for at installere elevatoren her. Det vil i de fleste tilfælde være den billigste løsning, da det gør forberedelsesarbejdet langt nemmere og hurtigere.

Såfremt du ønsker en specifik pris på, hvad det vil koste at få installeret en elevator, skal du kontakte en virksomhed, der arbejder med installation af elevatorer. De vil kunne give dig et estimat på prisen med udgangspunkt i den specifikke bygning.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply