Energi sparetips til ethvert hjem

0

Dette indhold er sponseret 

Vi lever i en tid, hvor miljøet er meget i fokus. Det er en tid, hvor klimavenlighed og bæredygtig energi er forrest i køen. Det kan virke uoverskueligt for den almindelige borger, at forholde sig til det i sin hverdag. Dog er der mange små ting, som enhver husstand kan gøre for både at være god mod miljøet, men også spare nogle penge i processen. Der er mange penge at spare på energiforbruget derhjemme, hvilket kan give et stort hul i et budgetskema. Nedenfor vil du derfor kunne finde tre energi sparetips, som kan implementeres i ethvert hjem. 

LED belysning er billigere i længden 

Når det kommer til belysningen i hjemmet, er det typiske råd for mange, den klassiske: “bare husk at slukke for lyset, når du ikke bruger det”. Det er også et godt råd, men det hænder for os alle, at man glemmer at få slukket lyset efter brug. 

 

Noget af det bedste, du kan gøre for at spare penge på belysningen i dit hjem, er at skifte dine el-pærer ud med LED belysning. LED belysning er dyrere i indkøb end el-pærer, men dens levetid er noget længere end den klassiske pære. Alt efter LED belysningen vil levetiden variere, men levetiden vil normalvis variere melem 15.000 til 25.000 timer. Det er derudover vigtigt, at købe de rigtige LED pærer. Du kan med fordel investere i LED pærer som er energiklasse A+ eller A++. 

Der er mange penge at spare i køkkenet 

Køkkenet er en strømsluger, og bruger en enorm mængde strøm. Heldigvis er der nogle smål tricks, som du kan benytte dig af. Et af disse er at koge grøntsager, pasta og andet med låg på. Det er ikke altid, at man får benyttet sig af et låg, når man skal bringe ting i kog. Dog er dette vigtigt for energiforbruget, da det kræver tre gange så meget energi, at koge uden låg kontra med låg. Derudover kan du med fordel spare på vandet. Det siger sig selv, at jo mindre vand i gryden, desto mindre skal der til før det koger. Derfor fyld kun gryden med den mængde vand, som er nødvendig for at tilberede din mad. 

 

Et andet lille tip fra køkkenet er at optø frostvarerne i køleskabet. Køleskabet er en energisluger, det er ikke til at komme uden om. Ved at optø frostvarer i køleskabet vil frostvarerne køle rummet i køleskabet, og på den måde mindske den energi, som køleskabet bruger for at holde temperaturen nede. Dette er essentielt for at kunne spare penge i køleskabet. En huskeregel er blandt andet også, at for hver grad du skruger ned for køleskabet bruger du 5% mere energi. 

 

Standby strømmen kosten 

Det er blevet prædiket før, og nu kommer det igen – husk at slukke for inventar, som bruger standby strøm. Det er blandt andet fjernsynet, som ofte er en stor strømsluger. En familie vil i gennemsnittet bruge 400 kWh strøm om året på standby. Husk derfor, at slukke helt for disse produkter. 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply