Energirenovering – det kan betale sig!

0

Der er rigtig mange gode grunde til at begynde på en energirenovering og stort set ikke nogle for ikke at gøre det. Med en energirenovering vil du både bistå med et bedre miljø samt spare på varmeforbruget og derved elregningen.

En energirenovering kan dog godt vise sig at være et omfattende projekt. Der er derfor en del, du skal overveje, inden du påbegynder projektet. Læs videre i det der følger og bliv klogere på disse overvejelser, mulige renoveringstiltag samt finansiering af foretagendet.

Forudsætninger for energirenoveringen

Inden du påbegynder den helst store renovering, bør du undersøge den nuværende energisituation. Det vil sige at undersøge om boligen allerede har et energimærke og i så fald, hvilken udmærkelse den har.

Derudover er der et tidsmæssigt og økonomisk element, du skal overveje. Hvis renoveringen er af omfattende karakter, vil der være en del tid, hvor du formentlig ikke vil kunne opholde dig i boligen, og der vil gå en del år, før udgifterne har betalt sig ind igen. I disse tider ved man aldrig, om der kommer en ny boligboble, og du bør derfor ikke sætte dig for hårdt i det.

Hvis det slår slemt til med boligen, og du helt overvejer at bygge forfra – af æstetiske såvel som energibesparende årsager – kan det være en fordel at tilkoble et nedbrydningsfirma. Virksomheden j-jensen har specialiseret sig i nedrivningsarbejde, og vil helt sikkert på en hurtig og effektiv måde kunne bistå dig med dette.

Mulige energirenoveringstiltag

Overordnet set inddeler man energirenovering ind i to kategorier:

  1. Boligens facade (klimaskærm) – det der adskiller inde- og udemiljø.
  2. Diverse installationer

Boligens facade

Det er selvfølgelig meget individuelt, hvad der er behov for, men derfor er det stadig rart at få noget inspiration til, hvad der i hvert fald i mange tilfælde er effektive tiltag. En af de første ting du bør undersøge er, hvorvidt der tidligere er blevet foretaget en hulmursisolering.

En hulmursisolering er et utrolig effektivt foretagende. Kort fortalt går det ud på at isolere hulrummet, der adskiller inder- og ydervæggen. Det tager ikke mere end en dag, og det vil med det samme betragteligt sænke dit varmeforbrug.

Et andet rigtig effektivt tiltag er at udskifte diverse vinduer og døre. Disse elementer er tit ’det svage led’ i forhold til at holde varmen inde i boligen. Ofte er vinduerne og dørene dårligt isolerende. Det gælder særligt, hvis de er af ældre dato. En af fordelene ved dette tiltag er, at det igen ikke tager særlig lang tid og derudover ikke er særligt dyrt.

Diverse installationer

Kongen over energivenlige tiltag inden for denne kategori er en installering af et solcelleanlæg. Det er selvfølgelig et omfattende projekt både økonomisk og tidsmæssigt, men gevinsten er også tilsvarende stor. Du kan nærmest blive selvforsynende med strøm, og anlægget vil betale sig selv tilbage igen over 5-10 år.

Af mindre tiltag kan en udskiftning af radiatorventiler og termostatstyringer nævnes. Dette tager ikke meget mere end et par timer, og er noget du selv kan gøre. Til gengæld vil det virkelig kunne mærkes på varmeregningen.

Finansiering af energirenoveringen

En af grundene til, at det er blevet så attraktivt at energirenovere er, at der er kommet flere og bedre finansieringsmuligheder.

Du kan til fordelagtige renter låne hos banker og realkreditinstitutter. Derudover er det muligt at søge om tilskud hos diverse energiselskaber samt i form af såkaldte håndværkerfradrag. Begge to kan bidrage med betydelige summer til din energirenovering.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply