Er din bil lige så energirigtig som dit hus?

0

Selvom der er grænser for, hvor meget den enkelte kan gøre for klimaet, så er det en kendsgerning, at vi alle har et ansvar. Derfor bør du også have klimaet med i dine overvejelser, når du træffer forskellige beslutninger. Det er f.eks. fornuftigt at tænke på klimaet, når du skal udskifte taget på huset, skal investere i ny bil eller noget helt tredje.

Er dit hus energirigtigt på alle parametre, f.eks. med solceller på taget og en energirigtig varmepumpe, så kan du tillade dig at klappe dig selv på skulderen. Du kan med god samvittighed sætte flueben ved denne post og kan efterfølgende gå videre til din bil, der selvfølgelig også skal være energivenlig.

Har du i virkeligheden brug for en bil?

Det første du bør gøre er at tænke over, om du overhovedet har brug for en bil.

Der kan være forskellige årsager til, at du helst ikke vil af med din bil. Det kan f.eks. være, at du er kørende sælger og derfor er afhængig af at kunne komme rundt på hurtig og komfortabel vis. Det kan også være, at du har langt i skole eller arbejde, og at der ikke er nogle optimale muligheder inden for den offentlige trafik.

Er det dog realistisk, at du kan cykle til og fra arbejde, så kan du overveje at skifte den forurenende bil ud med en energirigtig cykel. På den måde kan du spare både dig selv og klimaet for en masse ressourcer.

Investér i en energirigtig bil

Er din nuværende bil en rigtig benzinsluger, og har du derfor dårlig samvittighed over for dels klimaet og dels din økonomi, så er det på tide at få skiftet bilen ud.

I dag findes der et væld af energirigtige biler, så du kan helt sikkert finde et godt alternativ uden at gå på kompromis med hestekræfter og sikkerhed. Tag f.eks. et kig på nogle af de nyere diesel- og elbiler, der kan køre imponerende langt på literen.

Benzinbiler har i de fleste tilfælde et højere CO2-forbrug end dieselbiler, hvorfor det er en god idé at vælge diesel til fordel for benzin.

Forsøg så vidt muligt at finde en bil, der kører mellem 25 og 35 km. pr. liter. Så er du nemlig sikret en klimavenlig bil.

Der er følgende fordele ved at investere i en energirigtig bil:

  1. Du kan reducere dit brændstofforbrug
  2. Du kan slippe med en lav grøn ejerafgift (helt ned til 160 kr. pr. år)
  3. Du kan gøre klimaet en enorm tjeneste

Ovenstående bør være grund nok til at tænke i klimavenlig transport.

Bilfinansiering

Som du formentlig er bekendt med, så findes der efterhånden mange biler, der kører langt på literen. Det drejer sig hovedsageligt om mindre biler, men det er også muligt at finde en familiebil, der byder på god brændstoføkonomi.

En ny bil – energirigtig eller ej – koster dog en sum penge, og der skal derfor spekuleres i bilfinansiering. Få f.eks. et billån hos Santander, hvis du ikke har fået lavet en bilopsparing. Det er muligt at låne til både nye og brugte biler.

Du kan f.eks. overveje at låne penge til følgende biler:

  • Toyota Yaris 1,5 Hybrid e-CVT – 27,8 km/l (hybrid)
  • Suzuki Celerio 1,0 Dualjet – 27,8 km/l (benzin)
  • Peugeot 208 BlueHDi 100 – 33,3 km/l (diesel)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply