Er dine hobbyer energibevidste?

0

For nogen kan det måske lyde lidt fjollet, at man virkelig skal vælge sine hobbyer på baggrund af, hvad der gavner miljøet. Sådan er det måske heller ikke direkte, men derfor findes der stadig fede aktiviteter, som ikke forurener overhovedet, og som man måske derfor har en ekstra god smag i munden, når man dyrker.

Det gælder naturligvis de fleste ting, som foregår udenfor. Hvis du sidder og læser fodboldnyheder på bold.dk, og du tænker, at du da selv burde komme afsted og spille lidt, så er det måske ikke så dumt en tanke endda. For faktisk er alle udendørsaktiviteter noget, du stort set ikke kan se på elregningen.

Der kan selvfølgelig være undtagelser, hvor der bruges en masse lys, men det er stadig i småtingsafdelingen i forhold til, hvad der ellers kan bruges på nogle aktiviteter.

Sport

Sport er naturligvis en aktivitet, hvor du sjældent bruger ret meget energi. Lad os dog alligevel forestille os, at man dyrker indendørs sport, hvor der selvfølgelig skal være lys i hallen og måske også musik på anlægget. Det er dog stadig virkelig i småtingsafdelingen sammenlignet med mange andre ting, og det er derfor noget, man bare skal fortsætte med, hvis man brænder for det.

Kommer vi til udendørssport, er det endnu bedre for miljøet. Spiller du fodbold, vil du vide, at det altså ikke kræver meget energi at snøre støvlerne og sparke til en bold. Det er med andre ord noget, miljøet er helt vild med – det samme er din elregning og dermed også din pengepung.

Fordybelse

Fordybelse er en aktivitet og hobby, som flere og flere sætter pris på, og det forstår man da egentlig godt. I en verden, hvor støjen er højere og højere, og hvor det stadig bliver sværere at finde ro nogle steder, er fordybelse en ting, som virkelig kan være værdsat. Fordybelse kan ske på mange måder, og man kan også være kreativ og finde sin egen måde at skabe ro på.

Man kan læse gode bøger, hvor man lukker helt af for omverdenen imens. Man kan selvfølgelig også bare gå planken ud og begynde at samle på frimærker eller andre ting, hvor det virkelig kræver detaljefokus og ro. Det er sådan noget, som mange gange giver folk energien og overskuddet tilbage i hverdagen.

Man skal heller ikke tage fejl, når det kommer til energiforbruget, for disse aktiviteter er sjældent ret dyre i strøm. Med mindre man har store maskiner i gang, som står og sluger, så er det nok en aktivitet, hvor man holder energiniveauet nede på et absolut minimum.

Socialt liv

Hvis man faktisk er sammen, når man er sammen, så kan det også ofte ses på elregningen, som selvfølgelig bliver mindre. Fokuserer man mindre på fjernsynet og mere på hinanden, vil man selvfølgelig bruge mindre strøm, og man vil nok også have en god fornemmelse i kroppen efterfølgende.

Den der følelse af, at man rent faktisk fik snakket med sine venner, og at man virkelig havde en god tid sammen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply