Få et mere klimavenligt hus

0

Annonce

Grøn energi og klimavenlige løsninger er det mest omtalte emne i dag. Det er alt fra hvor meget plast der er i vores produkter, men også til vores huse og biler. Hvordan bliver du så mere klimavenlig i dine husvalg? Det kan være svært at korrigere rundt i, specielt hvis ikke du er inde i klimadebatten og ikke har styr på byggematerialer med mere. Læs derfor med herunder og få tre gode tips til at opnå et mere klimavenligt hus.

1.      Opdater alle døre og vinduer

Hvis du bor i et gammelt hus og ikke selv har renoveret eller haft penge til det, så besidder du formentligt gamle vinduer og gamle døre. Er disse punkteret eller ved at rådne, så bliver dit hus per automatik utæt. Det kræver også at du fyrer op for meget mere varme her i de kolde måneder, hvilket kan være alt andet end klimavenligt – alt efter din varmekilde. Derfor er det godt at skifte vinduer og døre ud således dit hus er mere tæt og du skal bruge mindre varme. Du kan eksempelvis købe en flot og billig facadedør og mærke forskellen allerede fra den dag den er installeret.

2.      Egen forsyning

Varmekilder og strømkilder kan være usunde for klimaet. Derfor kan du gøre dit hus selvforsynende, således du skåner klimaet. Det kan du gøre med solceller på taget. De opfanger solens stråler og omdanner det til energi således du frit kan bruge heraf. Bruger du solceller til strøm eller varme, så mindsker du hele husets elforbrug, og derfor sparer du altså også penge.

3.      Prøv at ryk dine grænser

De fleste fyrre godt op for varmekilderne i huset så snart det bliver koldere i vejret. Vi ønsker ikke at fryse eller blive syge. Alligevel sætter vi oftest temperaturerne højere i huset, end nødvendigt er. Prøv derfor at skrue lidt ned for temperaturerne i de enkelte rum. Du mærker formentligt ikke den store forskel selv, men på dit årlige forbrug, vil det virkelig kunne mærkes på pengepungen og du vil spare en masse på klimaets undergang. Det gælder generelt for det meste i hjemmet at vi bruger mere end vi selv forventer. Det kan også høre til elektronik og strømforbrug. Når du ikke benytter dig af nogle stikkontakter med mere, så sluk dem. Når du går i seng, så sluk for fjernsynet, eller stikkontakten, hvor din elkedel er tilkoblet. Det vil spare en masse strøm på sigt. Når du vænner dig til disse småting, så vil det pludseligt blive en vane.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply