Få mest ud af dine træpiller

0

Flere og flere danskere har valgt at erstatte deres fossile varmekilde med et træpillefyr og det er der flere gode valide årsager til. Først og fremmest fordi at de fossile brændstoffer forurener væsentligt mere end deres træbaserede modpart. Derudover er der ligeledes en monetær fordel i at fyre med træpiller fremfor fossilebrændstoffer. Derudover er prisen på træpiller generelt mere stabel end prisen på fossilebrændstoffer og det er der flere årsager til.

Den primære er at fossile brændstoffer og olie generelt afregnes i dollars, hvorfor kursen har en direkte betydning for prisen, dernæst så kan OPEC regulere prisen ved de almindelige markedsmekanismer som udbud og efterspørgsel. Træpiller bliver lavet flere steder i Europa og er derved ikke ligeså sårbar som olie i forhold til kurssvingninger. Dog var der i sommers en lille stigning i prisen på grund af de voldsomme brande i Sverige, men dette må betragtes som et særskilt enkeltstående tilfælde. Men uanset hvad du betaler for dine træpiller gælder det om at få det meste ud af dine træpiller, så du får så meget som muligt for pengene. Nedenfor kommer der nogle råd til optimal træpille håndtering.

Bevar dine piller ordentligt

Et af de bedste råd der kan gives er at du skal opbevarer dine piller ordentligt. De kommer som udgangspunkt på paller og pakket ind i plastik. Men når du bryder denne hinde kan de optage fugt siden de er et naturmateriale. Desto mere fugt de optager desto dårligere brænder de. Foruden at pillerne brænder dårligere såfremt de er fugtige så soder de mere hvilket betyder mere rengøring af brænderen samtidig med at skorstenen bliver mere sodet med risiko for brand, så det korte råd, lad være med at lad dem få fugt og besøg Energimester.dk for at få råd og vejledning til den mest optimale opbevaring.

Sørg for rengøring af dit brændkammer og pillefyr

En anden ting du selv kan gøre for at sørge for at få det optimale ud af dine træpiller er at sørge for at brændeenheden er så ren som muligt. Hvis der ligger sod i brændkammeret vil der blive generet en masse spild varme som kan undgås såfremt du jævnligt gør dit træpillefyr rent. God tommelfingerregel er at du mindst en gang om ugen bør lave en lille rengøring af dit fyr, en gang månedligt en lidt større og en gang årligt give fyret den helt store tur. Det varierer en del fra mærke til mærke hvad der skal gøres rent men her kan producenten hjælpe dig. Følger du disse råd med et vedligeholdt rent fyr, tørre træpiller så er du sikret den mest optimale brænding hvilket betyder at du får det optimale ud af dine træpiller.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply