Få tjekket dit tag før det er for sent

0

Det er kun de færreste, der har fuldstændig styr på og overblik over situationen for taget på vores huse. Taget er tit besværligt at komme til at kigge nærmere på. Faktisk ved de fleste danskere slet ikke, hvad man skal kigge efter, når man skal undersøge den nuværende situation for ens tag. Ikke desto mindre kan det være meget relevant at vide, hvordan ens tag har det, og i sidste ende kan det spare dig for mange penge.

Derfor kan det være en god ide at få lavet et uforpligtende og gratis tagtjek af fagfolk. Herved vil du få et overblik over standen på dit tag. De eventuelle skader og potentielle problemer på dit tag kan så efterfølgende behandles og udbedres. Det betyder, at du kan forlænge dit tags levetid med helt op til 20 år, og derfor spare mange penge i forhold til, hvis du ellers skulle have skiftet hele taget bare nogle få år senere.

Bestil et gratis tagtjek

Når du bestiller et gratis tagtjek, vil du få besøg af en eller to tagspecialister, der vil gennemgå dit tag både udefra og indefra. Det tager cirka en halv time, og derefter vil du få en liste med de ting, som bør repareres eller laves på dit tag. Det er så op til dig i samråd med håndværkeren at beslutte, hvad der skal laves på dit tag. Her kan du læse mere om tagtjek.

Typiske skader på tage i Danmark

Alle tage bliver langsomt slidt af vind og vejr. Bor du tæt på havet, så kan du have en hurtigere nedbrydning af nogle dele af dit tag på grund af sand i vinden. De mest typiske skader på tage i Danmark er utætheder og rådne trædele. Begge dele kan føre til alvorlige skader på dit hus. Hvis der opstår utætheder på dit tag, betyder det, at der kan trænge vand ind under taget. Hvis ikke vandet opsamles og ledes ud igen via dit undertag, kan der dannes råd og svamp under dit tag. Det er noget, som man skal tage alvorligt, og derfor skal man være opmærksom på huller i ens tag.

Den anden ting er råd i trædelene på ens tag. Det vil typisk være vindskeder eller udhængsbrædder, der er lavet af træ. Vindskederne er de brædder, der sidder langs taget i gavlen, og er noget af det mest udsatte på et tag. De har en vigtig rolle i at afværge det værste vind og vand, og derfor er det vigtigt, at de fungerer optimalt.

Hvad kan du gøre selv?

Det kan være svært selv at holde øje med ens tag. Det er besværligt at komme op på taget, og mange af de farligste skader ligger ofte skjult under selve taget. Du kan dog selv løbende holde øje med dele af dit tag. Alle træbrædder kan du tjekke ved at stikke en skruetrækker i dem. Går den lige igennem vil det typisk være tegn på råd. Derudover kan du løbende holde øje med om dine tagrender virker optimalt, når det regner.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply