Find inspiration i udstillingshuse

0

Det er en stor beslutning at bygge et hus. Det kræver at du virkelig tænker igennem, hvad det er du og din familie har brug for både nu og på længere sigt. Måske kommer der børn til – eller flere børn til – og de bliver hurtigt store med nye behov for plads og udfoldelsesmuligheder. En rigtig god måde at undersøge mulighederne på og få inspiration er ved at besøge forskellige udstillingshuse.

Mærk huset

Det er egentlig ret svært at forestille sig, hvordan et helt hus fungerer og er at være i, hvis ikke du prøver at være i huset fysisk. Billeder kan snyde. Rum kan virke større eller mindre og lyset og stemningen i huset og i de enkelte rum er også svær at vurdere på billeder. Det allerbedste er at stå i rummene og fornemme atmosfæren med kroppen og føle, hvordan huset påvirker dig. Det gør man jo også normalt, inden man køber et hus. Du ville jo aldrig købe et hus, du kun havde set på billeder. Derfor er det guld værd som kommende husbygger at kunne besøge forskellige udstillingshus og mærke forskellen.

Bliv afklaret

Når du besøger forskellige udstillingshuse, finder du både ud af, hvilken ruminddeling og rumplacering, der vil være ideelt for din familie og, hvilken type af hus du finder mest tiltalende. Nogle gange kan man gå med en forestilling om, at det skal være sådan og sådan et hus, men når man så først står i huset, er det måske alligevel ikke helt, som man troede. Måske finder du ud af at det skal være i et plan frem for to eller, at det ville være skønt med en vinkel på huset, hvor en terrasse kan placeres i læ.

Indvendige materialer

Det er også inspirerende at se de materiale- og farvesammensætninger, der er anvendt i udstillingshusene. Måske har du aldrig kunne forestille dig at have andet end et hvidt køkken. Pludselig ser du et udstillingshus med et rød-bordeux køkken, som tager pusten fra dig. Det står som en smuk kontrast til de hvide vægge og det grå gulv og sætter bare lige prikken over i’et. Eller måske var du ret sikker på, at du ville have et meget mørkegråt klinkegulv, men da du ser det varme mellemgrå gulv i et af udstillingshusene, skifter du mening.

Tænk fremad

Når man beslutter, hvilket hus man skal bygge, er det vigtigt at tænke fremad. Har du små børn nu eller tænker du, der kommer nogle inden længe, så skal du tænke på, at deres behov ændrer sig efterhånden, som de vokser op. Som små vil de gerne være hos deres forældre hele tiden, og som forældre vil man gerne kunne holde øje med dem, mens man gør andre ting. Når de bliver større og teenagere ønsker børnene at kunne trække sig og være alene uden overvågning fra deres forældre. Nogle voksne går med en drøm om at blive selvstændig. Hvis du er en af dem, er det måske en god ide at have et kontor, hvor du kan starte op for dig selv. Har nogen af jer hobbyer, der fylder? Tænk over, hvordan et hus kan understøtte familiens behov i de forskellige faser, der kommer.

Undgå ærgerlige fejl

Ved at besøge udstillingshusene får du rigtig god og brugbar inspiration. Du kan se og mærke, hvad der fungerer for dig og din familie rent rummæssigt, og du kan se, hvordan forskellige materialer på gulve og lofter virker og, hvilken effekt farver har i et rum. Undgå at begå ærgerlige fejl, besøg forskellige huse og sug til dig af viden og inspiration, som du kan bruge, når du skal i gang med at bygge dit eget hus.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply