Forhindr fugtskader i dit fundament

0

Forestil dig, at du bor i et skønt hus med din store familie, hvor I alle har det godt. Alt er som det skal være, og I kunne ikke ønske jer noget bedre sted at bo.

Men en dag er du tilfældigvis nede i værkstedet, som er i kælderen, hvor du lægger mærke til at der er fugt på væggene. Du bliver forfærdet over synet, og ydermere opdager du, at resten af husets fundament suger enormt meget fugt til sig. Der er intet værre som husejer at opdage, at man har fugt i fundamentet, for det kan kun betyde én ting: skimmelsvamp.

Det er sundhedsskadeligt

Ikke nok med at det er skadeligt for dit hus, så er det fugt også i særdeleshed skadeligt for dit og din families helbred. Fugt i fundamentet kan udløse en lang række af sundhedsskadelige virkninger på ens krop, hvoraf særligt lungerne er udsatte, idet at man naturligvis indånder luft hele tiden. Denne luft skal helst være fri for giftige partikler. De sundhedsskadelige virkninger kommer ikke med det, men over en årrække. Dermed kan du aldrig vide hvilken sygdom det vil udløse eller hvornår det sker. Derfor skal du forhindre det i tide.

Husk at dit hus har haft andre ejere

Selvom det hus, som du måske lige har købt, ser helt nyt og velholdt ud, så behøver det ikke være det sande tilfælde. Det blotte øje kan snyde folk, og mange danskere har været ude i de situationer.

Det er desværre alt for få danskere, som er opmærksomme på det faktum, at et hus har haft andre ejere, som muligvis ikke har givet husets fundament den helt rette opmærksomhed og pleje, som det behøvede.

Derfor ender mange med at bo i huset en lang årrække, hvorefter de får nogle grimme sundhedsmæssige udfordringer, samt skader i fundamentet, og som er dyre at finansiere. Derfor skal du sikre dig, som noget af det første, når du flytter ind i et hus, at fundamentet ikke er fugtigt eller har skader.

Omfangsdræn – ja eller nej?

Et omfangsdræn har, i tusindevis af andre tilfælde, vist sig at være meget effektivt, når det kommer til problemer med fugt i fundamentet. Det er en løsning som kræver, at omfangsdrænet skal nedgraves i jorden, for at det kan afhjælpe problemet. Det er egentlig ligegyldigt, hvor denne fugt kommer fra. Det kan være, at det kommer fra regnen, fra huset eller fra grundvandet, men for et omgangsdræn har det ingen betydning hvor det kommer fra. Et omfangsdræn skal lede vandet væk, og dette sker effektivt og hurtigt med denne løsning.

Er der ulemper? Ja, der er altid ulemper ved alt. Ulempen her er, at det ikke er et kønt syn at grave omkring dit hus. Der foreligger mange praktiske ting ved det, men i sidste ende er det naturligvis en investering i et godt helbred samt sundt og robust hus.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply