Gør din bolig mere miljøvenlig med disse tips

0

Vi hører ofte om, at vi bør passe bedre på miljøet end hvad vi gør lige nu. Et af de områder, hvor vi kan gøre meget for miljøet, er hvis vi optimerer vores bolig. Selvom vi ikke tænker meget over det, er vores bolig en af de store syndere, når det gælder miljøet og den globale opvarmning. Men du kan faktisk gøre meget for at gøre din bolig mere bæredygtig, som du får et par tips til i denne artikel.

Sørg for at have en god isolering

Det første tip til, hvordan du sikrer at din bolig er miljøvenlig, er ved at sørge for at isoleringen i din bolig er i top. Det er vigtigt at din bolig er godt isoleret for at den energi der bliver brugt på at varme boligen op ikke bliver spildt på at varmen ryger direkte ud af boligen igen.

Det gælder derfor om at have en bolig, som der er godt isoleret for at boligen er i stand til at holde på varmen. Hvis din bolig lige nu har en dårlig isolering, bør du derfor overveje at få lavet en ny isolering. Det er både vigtigt for miljøet at din bolig har en god isolering, men samtidig kan der også være mange penge at spare, hvis du får laet ny isolering på din bolig, da det vil mindske din varmeregning betydeligt.

Det er samtidig en god idé at tjekke op på dine tætningslister ved døre og vinduer. Det nytter nemlig ikke ret meget, hvis du har en god isolering, men luften i stedet fiser ud ved døre og vinduer.

Der er i dag meget fokus på at boliger er lavet miljøvenligt, blandt andet ved at have en god og bæredygtig isolering. Hvis du sørger for at have en god isolering i din bolig, vil den derfor også bliver nemmere at sælge, hvis det bliver aktuelt en dag. Hvis du skal ud og sælge bolig, er det desuden en fordel at alliere dig med en boligadvokat fx fra Hviidadvokater, så du er sikret at alt forløber som det skal med din bolighandel

Spar på varmen

Det er dog ikke nok at boligen er godt isoleret. Det er også vigtigt at vi husker at spare på varmen for at din bolig er miljøvenlig. Du kan gøre meget forskelligt for at spare på varmen i din bolig.

Først og fremmest er det vigtigt at lufte ud kort tid af gangen. Hvis du lufter ud i lang tid bliver vægge og møbler kolde og det vil derfor kræve meget energi at varme boligen op igen sammenlignet med en kort udluftning. Hvis du i stedet lufter ud lidt af gangen, vil du få samme effekt men uden at der skal bruges meget energi på at varme boligen op igen.

Det er samtidig vigtigt at du tænder for alle radiatorer, når du skal varme din bolig op, da det sikrer at der bliver brugt mindst muligt energi. Hvis du kun tænder en radiator skal den bruge utrolig meget energi på at varme boligen op sammenlignet med hvor meget energi flere radiatorer bruger på at varme det samme område op.

Hvis du sørger for at spare på varmen, vil du også opdage at din varmeregning bliver betydeligt mindre. Og når du sparer penge på varmeregningen, vil der være ekstra penge til andre ting i boligen som fx at købe nye møbler eller boliginteriør så du fx kan få en flot dug på bordet.

Brug miljøvenlige materialer

Det næste tip til, hvordan du gør din bolig miljøvenlig, er ved at bruge bæredygtige materialer. At bruge bæredygtige materialer handler om flere forskellige ting.

Først og fremmest er det vigtigt at bruge bæredygtige materialer i forbindelse med byggeprojekter i din bolig. Det kan du fx gøre ved at kigge efter bruge byggematerialer, og ellers vælge miljøvenlige producenter.

Det er samtidig vigtigt at vælge materialer der kan bortskaffes ved et minimalt brug af energi, for at din bolig er bygget på en miljøvenlig måde.

Men også ved mindre ting end byggeprojekter, er det vigtigt at tænke over, hvordan det forløber mest miljøvenligt. Hvis du fx skal have renset tag eller fliser, er det vigtigt at de produkter der bliver brugt er produceret med omtanke for miljøet. I det tilfælde kan du kigge Nanostone.dk, der blandt andet tilbyder flise- og tagrens med stor omtanke for miljøet.

Brug grøn elektricitet i din bolig

Det sidste, du skal gøre, for at gøre din bolig mere miljøvenlig er at sikre at elektriciteten i din bolig kommer fra en grøn energikilde. Da vi bruger mere og mere elektricitet i hverdagen spiller det i dag en stor rolle, hvordan elektriciteten bliver lavet og her er det vigtigt at du som forbruger tager et valg om at vælge et grønt elektricitetsselskab, så du er sikret grøn strøm i din bolig.

Grøn strøm er elektricitet laver fra vedvarende energikilder som vindmøller eller vandkraft.

Hvis du gerne vil sikre at elektriciteten i din bolig bliver produceret som grøn strøm, skal du gå efter et elselskab der tilbyder miljøvenlig elektricitet. Da miljø er meget i fokus hos mange forbrugere i dag, kan du finde mange elselskaber, som har fokus på at elektriciteten kommer fra vedvarende energi.

Du kan også overveje at producere din egen elektricitet, ved at få solceller på din bolig. Solceller producerer elektricitet ved at bruge solens energiindhold, og det er derfor en af de mest bæredygtige måder at producere strøm på. Du kan derfor gøre din bolig mere grøn ved at installere solceller på taget. Selvom solceller i dag er en lidt dyr investering, kan det i mange tilfælde betale sig da du fremover vil have billigere strøm og så vil det hæve værdien af din bolig, så du kan sælge boligen til et højere beløb end ellers.

Når det gælder elektricitet, er det samtidig vigtigt at tænke over, hvordan du sparer på strømmen og dermed bruger mindst muligt strøm i din bolig. Selvom din elektricitet er bæredygtig er det dog vigtigt at du bruger mindst muligt strøm. Du kan fx spare på strømmen ved at slukke lyset hver gang du går ud af et rum og generelt huske at slukke for andet, som du ikke bruger, da det sluger meget strøm hvis fjernsynet fx står og kører uden at der er nogle der kigger.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply