Gør haven rummelig og brug den hele året

0

At indrette den helt perfekte have kan kræve tid og ressourcer. Drømmehaven er ikke altid nem at skabe, og mange mister modet inden det endelige resultat viser sig. Men en god have kræver tålmodighed og ikke mindst en god og langsitet fremtidsplan for haven.

 

Er din vision realistisk?

Mange mennesker har en helt klar idé om hvordan deres have skal se, hvilke planter den skal indeholde og hvordan terrassen skal bruges hele året. Men disse drømme og visioner er ikke altid forenelige med virkeligheden.

 

Måske drømmer man om at haven skal indeholde tusind forskellige blomster, frugttræer og krydderurter, men fører man denne vision ud i livet, så kan det tit ende ud i kaos. Er haven for lille til at bære alle drømmene om frodige buske og store blomsterbede, så kan det både se mindre pænt og det kan give anledning til fortvivlelse i forhold til vedligehold.

 

Drømmer man om en grøn og blomsterrig have, så kan man i stedet vælge at holde sig til få og mindre planter som eksempelvis en dværgsyren eller andre planter som ikke fylder helt ligeså meget. Den slags mini-planter opfylder behovet for farver og en grøn atmosfære, men de overtager ikke uhensigtsmæssigt store arealer.

 

Tænk derfor havens størrelse samt din tid ind i din vision. På den måde undgår du projekter som du ikke kan gabe over eller som du finder utilfredsstillende.

 

Haven kan bruges i juli såvel som december

 

Haven er et vigtigt pusterum fra hverdagens stress og jag, og blot at bruge haven få måneder om året er spild af dyrebare kvadratmeter.

 

Havens afstressende funktion er ikke kun tilgængelig om foråret og sommeren. Haven kan faktisk bruges på forskellige måder og til forskellige formål hele året rundt.

 

Man behøver ikke at undvære den hyggelige aftenkaffe eller det afslappende glas vin på terrassen bare fordi at temperaturen er lav. Man kan f.eks. vælge at udstyre terrassen med en miljøvenlig el terrassevarmer, som kan lune kroppen hele året rundt.

 

En terrassevarmer kan forlænge de gode stunder ude i haven, og skabe en hyggelig stemning både om aftenen og om dagen.

 

Skab et inderum udenfor

 

Man kan også overveje at skabe et uderum der er overdækket, på den måde kan man også opholde sig i haven, når det regner eller når der er kraftig vind. Et uderum som har nogle af inderummets gode kvaliteter kan bruges i mange henseender og under alle årstiderne.

Et brugbart uderum kan f.eks. være en overdækket terrasse eller et drivhus, som kan fungere som et orangeri.

 

En sådan løsning kan i høj grad gøre haven mere anvendelige og give anledning til misundelse fra naboer og gæster. Mange har en tendens til at glemme havens skønhed, når det bliver vådt og koldt, men med det afdækket rum i haven kan man nyde årstidernes skift på en behagelig og hyggelig måde.

 

Har man en overdækket terrasse med en monteret terrassevarmer, så kan man med fordel nyde sin julefrokost i haven eller måske endda invitere gæster til en nytårsmiddag ved grillen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply