Gør livet svært for tyven

0

En indbrudstyv vil altid vælge den nemmeste vej ind i dit hjem. Han tager et vindue, hvis det ikke er korrekt sikret. En dør eller en terrassedør. Og den behøver ikke engang stå åben. Hans mål er at trænge ind. Dit mål bør være at stresse ham og i bedste fald skræmme ham væk. Men hvordan gør man så det? Virker det med et gammelt, falmet skilt, der annoncerer, at en rottweiler, som bestemt har set bedre dage, “vogter her”? Eller et klistermærke med besked om, at i dit kvarter yder I nabohjælp?

Ja, det sidste kan faktisk godt virke. For hvorfor begå indbrud i dit hus, hvis naboen står og kigger på?

Vær et skridt foran indbrudstyven

Problemet er bare, at indbrudstyven har øjne i hovedet. Han kan udmærket se, hvis dine naboer heller ikke er hjemme. Og hvis det er et kældervindue mod haven, han har udset sig til at entrere dit hus igennem, lægger genboen nok heller ikke mærke til ham.

Og så er vi tilbage ved, at du skal gøre det svært for ham at bryde ind. Åbne vinduer lukker alligevel også varm luft ud om vinteren og koster på energiregningen. Så vinduerne skal selvfølgelig lukkes. Også dem på første sal. Har du brug for at lufte ud, vil det bedre en bedre idé at investere i ventilation til de mest udsatte rum. Ventilationsanlæg fåes i mange forskellige udformninger, og de mest avancerede kan styres centralt.

Sikre dit hjem når du forlader det

Når du forlader hjemmet, skal vinduer lukkes og haspes forsvarligt, så indbrudstyve ikke kan åbne dem udefra. Og det er en rigtig god idé at kontakte en låsesmed for at få ham til at montere låse på de mest udsatte vinduer og døre. Din terrassedør bør fx kunne låses og ikke bare lukkes indefra. Det samme gælder vinduer, som befinder sig på bagsiden af huset, hvor en indbrudstyv typisk vil forsøge at få adgang til dit hjem.

Du kan også investere i glassikring til dine vinduer. De forhindrer tyven i at komme ind ved at fjerne listerne rundt om ruden i enten vindue eller glasdør. Vær opmærksom på, at de fleste vindueslåse allerede har en glassikring indbygget.

Langt de fleste mennesker tænker som det første, at de må installere et alarmanlæg for at forhindre indbrud. Det er uden tvivl også et effektivt middel mod indbrud. Men det er oftest også en dyr investering og en forholdsvis høj, månedlig udgift at have abonnement hos et alarmselskab. Ikke nødvendigvis en god investering, hvis du ikke har andet end lidt fotokunst plakater på væggen eller billig neglelak i skuffen. Især hvis du vælger en pakke, hvor alarmselskabet rykker ud i tilfælde af indbrud. Så for mange vil det give god økonomisk mening først at få en låsesmed til at gennemgå, hvor sikre vinduer og døre i huset er og opgradere sikkerheden med markedets mest moderne låse og sikkerhedsmekanismer.

Så kan der måske endda blive råd til flere energieffektive tiltag, som forbedrer både indeklima og klimaet i din tegnebog.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply