Gulvvarme i boligen kan klares med 15-18 milimeter!

0

Hvis du tænker på, hvor rart det ville være at træde ud på varme fliser frem for kolde klinker, behøver der ikke være langt fra tanke til handling. Der er nemlig ikke behov for særlig mange centimeter før, at der kan være plads nok til at lægge varme ind i gulvet.

Kan jeg få gulvvarme i min bolig – og hvilken slags?

At have gulvvarme er en luksus. Dog kan man samtidig typisk skrue 1-2 grader ned for rumtemperaturen og derved spare penge på opvarmningen af rummet. Dette skyldes, at hvis gulvet er lunt, er der ikke behov for, at rumtemperaturen er lige så høj.

Nu er det muligt at anskaffe nogle varmesystemer så tynde, at det kun er nødvendigt at hæve gulvet med 15-18 millimeter. Så hører du blandt dem, som hver vinter tænker på varme fliser, men i stedet må skynde dig ud fra badeværelset, kan du nu få varme i gulvet – også selvom du kun har under 2 centimeter at gøre godt med.

Du kan enten på vandbaseret gulvvarme eller el gulvvarme. Er gulvvarmen vandbaseret, varmes gulvet op via slanger med varmt vand, som er koblet sammen med centralvarmeanlægget. Varmes gulvet op via el, er det et net af elektriske tråde, som sørger for, at gulvet bliver varmt.

For begge metoderne gør det sig gældende, at slangerne skal ligge helt tæt for, at varmen bliver ensartet. Uanset hvilken metode du vælger, vil gulvet hurtigt kunne blive varmet op, så det ikke vil koste dig en masse energi at tænde for gulvvarmen inden brug, hvis du ønsker dette.

Hvordan gør jeg?

Er du lidt teknisk, kan du selv hæve gulvet, hvorefter du kan få hjælp af en elektriker til at installere gulvvarmen. Omvendt kan det være rart og den bedste løsning at rådføre sig med specialister inden for området, så I sammen kan finde den bedste løsning for netop dig. Hos Constructa er de specialister i at udføre elegante og anvendelige installationer, og har stor erfaring med at finde en simple og bedst anvendelige løsning i bygninger og privatboliger.

Du kan læse mere om Constructas VVS ingeniører på deres hjemmeside.

Hvilken gulvvarme skal jeg vælge?

Hvis gulvvarmen skal installeres under det løftede gulv, kan du enten vælge at opvarme gulvet ved hjælp af varmt vand eller ved hjælp af el. Her kan Constructa igen være til stor gavn, idet de kan rådgive dig om, hvilken løsning der vil være den bedste for dig.

Vandbaseret gulvvarme er billigere i selve opvarmningen, til gengæld kan det kræve mere energi at opvarme rummet, hvis huset ikke er helt tæt isoleret.

Omvendt har elgulvvarme også en række fordele. Blandt dem er, at det er let at installere, gulvet bliver hurtigt varmt og du kan anvende gulvvarme året rundt.

Hos Wattoo.dk er de eksperter indenfor el, og du kan finde meget mere information om forskellige former for el gulvvarme her på webshoppen.

Så selvom du ikke kan hæve gulvet med mere end 2 centimeter, behøver der ikke være langt til at få varme fødder, året rundt!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply