Hulmursisolering er den mest givtige isoleringsform, du kan give dig i kast med. Du står til umiddelbart at spare mange tusinde kroner på hvad der tager cirka en eftermiddag for en dygtig håndværker.
Hulmuren i din væg er isoleret, hvis dit hus er bygget i 1980’erne eller derefter. Er dit hus bygget før dette skal du have hulmursisolering. Er dit hus bygget i 80’erne eller start 90’erne har du mulighed også mulighed for at spare penge med hulmursisolering, da man tidligere benyttede blot 50-150 mm isolering, mens man i dag benytter ca. 300 mm til hulmursisolering. En mere effektiv isolering giver dig en lavere varmeregning.
Sådan foregår hulmursisolering
Her kan du se en kort video om hvordan din hulmursisolering bliver udført, uden skade på dit hus.
Priser på hulmursisolering – Hvad koster det?
Hulmursisolering isoleret set er en billig aktion. Du skal regne med at have mellem 5.000 kroner og 10.000 kroner op ad lommen alt afhængigt af, hvor stort et hus du har og hvor grundig en isolering du ønsker. Flere og længere mure kombineret med et større isoleringsgrundlag koster i sidste ende flere penge – men det sparer dig også for flere penge.
Det koster mellem 80 kroner og 150 kroner per kvadratmeter mur.
Selve isoleringen tager ikke meget mere end en eftermiddag. Der bores et hul i din mur, hvor der sprøjtes isoleringsmaterialer ind. Herefter lukkes hullet og forsegles, så man efter en dag eller to ikke kan se, at der nogensinde har været boret hul i muren. Så fortsætter man med det næste stykke mur. Alt i alt tager det hvad der svarer til en eftermiddag eller en formiddag.
Din besparelse på hulmursisolering vil ligge på mellem 3.000 kroner og 4.000 kroner. Disse tal svarer til hvad en almindelig familie med to forældre og et eller to børn vil spare, hvis de går fra ingen isolering og til professionel hulmursisolering.
Des højere en varmeregning du har, des mere vil du også have mulighed for at spare, når du får udført hulmursisolering.
3 tilbud på Hulmursisolering
Find den billigste pris på hulmursisolering. Lavenergi.dk’s samarbejdspartner kan hjælpe dig med at finde den bedste pris på hulmursisolering. Du udfylder en formular med dine informationer hvorefter du får 3 tilbud. Disse 3 tilbud kan du så vælge og vrage imellem. Vælg det billigste tilbud, få udført din hulmursisolering og glæd dig over at have sparet mange penge.
Få 3 Gratis tilbud på Hulmursisolering
Tilbud på billig Hulmursisolering
For at sikre at du opnår de bedste tilbud for dig, når du ønsker at efterisolerer, samarbejder vi med 3byggetilbud.dk. De står for ypperlig kvalitet og du får 3 tilbud helt gratis og uden nogle former for forpligtelser. Det er din måde at sikrer at du får den bedste pris af den bedst kvalificerede håndværker. Og husk nu håndværkerfradraget. Det er nemme 15.000 kr. at spare.
Hulmursisolering bør ikke stå alene
Hulmursisolering i sig selv kan du spare rigtigt mange penge på. Men det bør ikke stå alene.
Få som minimum også udført loftisolering. Varme søger op ad, og når det ikke engang kan komme ud af væggene længere vil det blot i højere grad søge at slippe ud op igennem loftet. Uden ordentlige loftisolering vil dette også lykkes. Du kan få kombineret loftisolering og hulmursisolering fra ca. 15.000 kroner og op.
Også andre isoleringsformer bør overvejes for at spare så mange penge på varmeregningen som muligt. Her bør nævnes:
Hvilket materiale til hulmursisolering?
Man kan vælge mellem flere forskellige materialer til hulmursisolering. Typisk vil den håndværker man vælge have en klar præference i forhold til hvilket materiale, der skal benyttes.
En af de meget anvendte muligheder er stenuld. Stenuld er meget kendt som Rockwool, kan ikke brænde, er ret billigt og har stærke isolerende egenskaber. Stenuld er såkaldt mineraluld.
Mineraluld er glasuld også. Glasuld svarer på de fleste punkter til stenuld, bortset fra, at glasuld også er vandafvisende – en egenskab som isoleringsmaterialet forhåbentligt aldrig får brug for skal det dog siges.
En mulighed er også flamingo. Det oppustelige materiale har gode isolerende egenskaber, men er også meget brandfarligt og vil i brand udvikle særdeles sundhedsskadelige røg. Derfor må flamingoen også kun bruges i visse isoleringsformer, fx hulmursisolering, der ikke er tilgængelig for husets almindelige beboere.
Hulmursisolering papiruld
Papirisolering, eller papiruld, anvendes ofte til loftisolering. Det kan optage og afgive fugt, har udmærkede isoleringsegenskaber og er brandhæmmende. Men til hulmurene er det ikke optimalt, da papiruld ikke bør benyttes, hvor der er fare for fugt – og det kan der være i hulmuren.
Oftest vil en håndværker til hulmursisolering anvende en af de to former for mineraluld. Dette er en billig, men samtidigt meget effektiv løsning.
Din valgte håndværker vil kunne forklare dig mere om hans valg. Du kan alt undersøge mulighederne hos en af de landsdækkende installatøre som fx. Hotpaper, de har stor erfaring med brug af granulat til isoleringsopgaver, og vil derfor være et oplagt valg
Håndværkerfradrag og andre tilskud til hulmursisolering
Hulmursisolering sikrer et langt mere moderat varmeforbrug i boligen og har derved positiv indvirkning på miljøet. Derfor vil det også ofte være muligt at hente tilskud til selve isoleringen.
Lige nu, og i resten af 2013 samt 2014 vil det være muligt at benytte håndværkerfradraget hvis du får udført hulmursisoleringen på enten din primære bolig eller dit sommerhus. Dette er op til 5.000 kroner per person og op til 3 personer for lønudgifter relateret til håndværkere og udvalgte andre servicefag.
Derudover støttes hulmursisolering også med andre fradrag per kvadratmeter. Dette vil din håndværker typisk tage sig af, således at du som kunde blot skal betale en mindre faktura. Du kan i din henvendelse til den håndværker, du vælger, høre, om denne har styr på mulighederne for tilskud og fratrækning og hvad han anbefaler for at sikre dig den laveste pris i sidste ende.
Hulmursisolering,