Hulrumsisolering

0

Mange ældre huse, specielt fra før 80’erne, er bygget på den måde, at der mellem yder og indervæggene er et hulrum. Det er her der er mulighed for en hulmursisolering. Det er dog ikke en regel, at der ikke findes huse fra 80 og op der kan have dette, men det er mere typisk i huse fra før. Faktisk ser man historisk på hulmursisolering er det først fra 1970 der kom krav om hulmursisolering. Selvom dit hus måske blev lavet med hulmursisolering, eller er blevet efterisoleret på et senere tidspunkt, er det ingen garanti for det har den ønsket effekt mere. Dette skyldes den teknologiske udvikling og naturligt nedbrydelse af materiale. Tidligere brugte man ikke samme isoleringsmateriale som der benyttes i dag. Dette gør effekten ikke er den sammen. Materialet kan være nedbrudt eller sunket, hvilket i bedste fald betyder du kun er isloleret pletvis i hulmuren. Hvis det er tilfældet vil anbefalingen være at få suget den gamle isolering ud, og erstattet af noget mere tidssvarende. Inden man bliver overvældet af opgaven, skal det lige siges at en hulmursisolering ikke er besværligt i den forstand, men at det dog kræver professionelt maskineri og know-how. Det tager ikke længe at få lavet en hulmursisolering. Typisk vil man kunne lave det færdigt i løbet af en enkelt dag. Det er også en billigere investering når vi taler om at forbedre dit hus, og investeringen er typisk tjent ind på 3-5 år. Det koster typisk under 20.000 kr at få lavet en hulmursisolering alt efter hvor stort dit hus er mm. Du kan som sådan godt stå for hulmursisolering selv, men det kræver som sagt du ved hvad du laver, lejre specielle maskiner og så er der hele arbejdstiden og udgifter til materiale, så i sidste ende er det ikke meget du kan spare, og taget risikoen for at laver fejl in mente, er det måske ikke den bedste løsning. Så alt i alt er hulmursisolering en af de billigste energirenoveringer man kan lave på sit hus, så længe der er en hulmur.
Når man laver energiforbedringer på sit hus har det en række åbenlyse fordele. Du vil kunne se det på dit varmeregnskab. Det er en nem måde at aflæse den direkte effekt af en energirenovering. Jo større overflade du har på dit hus hvor der ikke er isoleret, jo større energitab vil du have gennem denne flade. Det betyder i alt sin enkelthed at du skal fyre mere op for varmen, og dermed koster det flere penge.
Udover det rent økonomiske incitament, så vil du med en hulmursisolering også forbedre på dit energimærke på dit hus. Det er specielt relevant i disse klimatider hvor et energimærke har stor betydning for en eventuel salgspris. Så det har en værdi for ens private klimaaftryk, at få lavet en hulmursisolering.
Sidst men ikke mindst vil du forbedre dit indeklima, til glæde for alle i husholdningen. Du vil opleve mindre temperatursvingninger og en bedre fugtstyring. En væg der ikke er isoleret betyder nemlig mere kuldestråling og at varmen ikke holdes fast inde i huset.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply