Hvad afhænger prisen på et nyt tegltag af?

0

Tegltag betragtes som et af de dyreste tagtyper at få udskiftet. Det skyldes, at de enkelte teglsten skal lægges individuelt – fremfor f.eks. et eternittag, hvor store plader bliver lagt. Til gengæld holder et tegltag typisk væsentligt længere og betragtes som den tagtype, som holder aller længst – tegltag har en forventet levetid på mellem 50-70 år. Ikke desto mindre er det en stor investering, og derfor kan det være en god idé først at orientere sig om priserne på et nyt tegltag.

Hvad koster et nyt tegltag?

Prisen på et nyt tegltag afhænger af en lang række faktorer (mere om disse faktorer senere i artiklen), og derfor er det ikke helt nemt at give et præcist estimat for at udskifte tegltaget. Ikke desto mindre kan man få en idé med nedenstående estimater. Alle estimater er inklusiv arbejdsløn, med bortskaffelse af gammelt tag, med montering samt inklusiv moms.

  • Falstagsten i rødsten: ca. 700 DKK
  • Falstagsten i sortglaseret sten: ca. 1100 DKK
  • Vingeteglsten i rødsten: ca. 600 DKK
  • Vingeteglsten i sortglaseret sten: ca. 1.000 DKK

Dertil bør du regne med ekstra udgifter forbundet med tillægsudstyr såsom udskiftning af ovenlysvindue, stigetrin, kviste og skorsten. Du kan se en samlet oversigt over priserne på tillægsudstyr på Tagtjekker.dk.

Hvad afhænger prisen af?

Som bekendt afhænger prisen af en række faktorer, og nedenfor har vi lavet en oversigt over de mest væsentlige faktorer:

  • Taghældning: jo større taghældningen er, jo mere kompleks vil opgaven typisk også være. Derfor vil prisen også være højere.
  • Tagets kompleksitet: tillægsudstyr som ovenlysvindue, kviste skorsten mv. gør opgaven mere kompleks, fordi der skal lave inddækninger til de forskellige tillægsudstyr for at undgå utætheder. Derved vil prisen også være højere, jo mere kompleks taget er.
  • Undertagets stand: stort set alle tegltag kræver undertag, og hvis undertaget er i så ringe stand, at det også bør udskiftes, vil den samlede pris i sagens natur være højere.
  • Landsdel: lønudgifter afhænger til en vis udstrækning af landsdelen. Derved vil den samlede pris typisk også være højere, hvis man f.eks. bor i hovedstadsområdet ift. Sønderjylland.

Gives der håndværkerfradrag?

Håndværkerfradraget fra finanslovsaftalen fra 2018 giver fradrag for isolering af taget samt reparation og forbedringer af skorsten. Der gives til gengæld ikke fradrag for maling af tag, udskiftning af tag i forbindelse med efterisolering samt undersøgelse for asbest.

Der gives op til 12.500 DKK i fradrag per person per år for arbejdsløn til håndværkerydelsen. Du kan læse mere om håndværkerfradraget i Bolius’ artikel.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply