Hvornår skal en bolig have et energimærke?

0

Et energimærke kan være vigtigt, når du skal købe eller sælge en bolig. Energimærket viser nemlig, boligens energiforbrug, og på den måde kan en potentiel køber få et indblik i, hvad boligen vil koste i vand-, varme- og el-forbrug. 

Hvad er energimærke?

Som sagt er energimærket et dokument, der viser boligens energiforbrug og dens energieffektivitet. En bolig med et godt energimærke er billigere at varme op, og sælges derfor typisk dyrere end en tilsvarende bolig med et dårligere energimærke.

Energimærkerne ranglistes ved hjælp af et bogstav og et tal. A2020 er således det bedste energimærke. Herefter følger A2015 og så videre ned gennem bogstavsrækken B, C, D, E, F til G.

Salg eller udleje

Din bolig skal have nyt energimærke ved salg eller udleje. Her skal boligens energiforbrug gøres synligt, og der skal ligeledes angives hvilke forbedringer, der kan gøres, så man kan spare på energien.

Hvis sælger ikke selv har foretaget energimærkningen, har køber ret til at få udarbejdet et energimærke på sælges regning. Hos din digitale advokat kan du læse mere om dette og blive klogere på emnet.

Nybyggeri

Der er mange ting, der skal tænkes over, hvis du vil bygge dit eget hus. Går du med drømmen om at bygge dit eget hus, er det nemlig ligeledes nødvendigt, at få udarbejdet et energimærke. 

Ved alt nybyggeri skal det angives, hvor meget energi boligen forbruger. Dette kan være en hjælp til dig selv, da det viser dig, hvor meget du kan forvente at betale, når du flytter ind i dit nybyggede hjem.

En hjælp til både køber og sælger

Energimærket er en hjælp til både køber og sælger, når en bolig står til salg. Energimærket kan nemlig være med til at retfærdiggøre den pris, som boligen bliver solgt for.

Det kan både være, at du som køber kan presse prisen længere ned på grund af et dårligt energimærke, eller at du som sælger kan holde fast på den oprindelige pris på grund af det gode energimærke. På den måde kan energimærket være med til at sikre en mere retfærdig handel.

Hvordan kan energimærket forbedres?

Vil du gerne forbedre din boligs energimærke, er der naturligvis flere forskellige ting, du kan gøre. Dette kan blandt andet være at kigge på dit varmeanlæg.

Har du et oliefyr eller elvarme, kan dette virke negativt på dit energimærke. I dag findes der mange andre måder at varme din bolig op, og derfor er det muligt relativt nemt at finde andre løsninger, der bedre kan betale sig.

Hvad koster et energimærke?

At få udarbejdet et energimærke er ikke gratis. Du kan således godt forvente at betale i omegnen af 5000 kroner for at få dit energimærke. Hvis du gerne vil spare penge, er der dog metoder til dette.

Det kan blandt andet være at bestille tilsynsrapport, el-eftersyn og energimærke sammen. På den måde kan du få helt styr på din bolig og samtidig slippe afsted med at betale færre penge. Dette er praktisk, hvis du for eksempel står i en situation, hvor du skal sælge din bolig.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply