Isolering af krybekælder

1

Især mange ældre huse bygget i 1950’erne og frem har en krybekælder. En sådan krybekælder, hvilken ligger under selve husets fundament, skaber luft mellem huset og jorden under – typisk mellem 60 og 100 centimeter. Formålet hermed er at beskytte med fugt og kulde fra jorden. Nye huse behøver ikke en krybekælder, da vi er blevet bedre til at bygge beskyttende fundamenter med beton og radonbeskyttende plastic.

De mange gamle huse med krybekældre har dog en udfordring – varmen slipper ud gennem gulvet og det koster mange penge på varmeregningen. Derfor bør man isolere ens krybekælder. Isoleringen lægges lige under gulvet og beskytter derved varmen, der så bliver i huset. Det kan du spare mange tusinde kroner på hvert år takket være en lavere varmeregning.

Hvad koster krybekælderisolering?

Isolering, hvor du isolerer stuegulvet nedefra og derved ikke behøver at lægge et gulv koster cirka 3-400 kroner per kvadratmeter. Dette er 1/3 af, hvad det ville koste at isolere stuegulvet oppefra, hvor man ville være nødt til også at lægge et nyt gulv. Jeg går i resten af teksten ud fra, at du isolerer gulvet nedefra.

Krybekælderisolering er langt fra den dyreste isoleringsform sammenlignet med fx udvendig isolering og indvendig isolering. Hvis du benytter formularen herover og derved finder en billig håndværker til opgaven kan du slippe for under et tocifret tusindebeløb med et almindeligt hjem.

Hvad du får for prisen er en lavere varmeregning. Hvor meget vil variere meget fra hus til hus – men du kan regne med i hvert fald et par tusinde kroner om året.

Derudover slipper du for kolde gulve og træk fra gulvet i stueetagen. Du vil kunne gå rundt i strømper igen. Kælderen får også et bedre indeklima.

3 tilbud på isolering af krybekælder

Den største udgift forbundet med en krybekælderisolering er håndværkerens løn. Netop denne har du mulighed for at spare penge på ved hjælp af Lavenergi. Vi har indgået et samarbejde med 3byggetilbud om at hjælpe dig med at finde den billigste håndværker til en isolering af din krybekælder.

Få 3 Gratis tilbud på isolering af Krybekælder

Godt at vide om isolering af krybekælder

Det er kun nødvendigt at isolere krybekælderen, hvis huset er cirka 15 år gammelt eller ældre. Hvis huset er yngre vil det være bygget efter strengere miljø- og byggekrav og krybekælderen vil her sandsynligvis allerede være isoleret propert. Hvis du er i tvivl kan du kalde en energirådgiver eller håndværker ud til dig og hjælpe. Her vil håndværkeren eller rådgiveren med et termografikamera tage et billede af huset og se, hvor varmen slipper ud.

Du vil også kunne se på husets tegninger, om krybekælderen er isoleret i forvejen.

Tremografering før hulmursisolering

Din almindelige indboforsikring dækker ikke byggeprojektet, når din kælder skal isoleres. Du kan enten håbe på, at håndværkerens lovpligtige ansvarsforsikring dækker, eller du kan for et par hundrede kroner tegne en billig entrepriseforsikring. En krybekælderisolering er et projekt forbundet med meget lav risiko, og din entrepriseforsikrings pris vil også blive afspejlet heri.

Du bør som udgangspunkt ikke give dig i kast med isolering af din krybekælder selv, hvis du ikke er uddannet håndværker. Selvom det er et byggeri med traditionelt lav risiko er der stadig risiko for bl.a. alvorlige sætningsskader, fugt og råd ved forkert udført arbejde. Det kan være nødvendigt at opsætte støtte af huset.

Isolering af en krybekælder nedefra er dog en simplere operation end fx hulmursisolering og loftisolering.

Husk, at du med håndværkerfradraget, der er genindført for såvel 2013 som 2014 har mulighed for at spare mange penge på din krybekælderisolering. Du har et fradrag på maksimalt 60.000 kroner per husstand over to år, hvilket resulterer i over 20.000 kroner sparet i skat. Du bør høre din håndværker ad for mere hjælp angående håndværkerfradraget, hvilket indtastes på din selvangivelse som alle andre skattefradrag.

Materiale

Til isolering af en krybekælder nedefra benyttes enten isoleringsruller eller isoleringsmåtter. Rullerne er nemmere at bruge og isoleringen er hurtigere opsat, men det kan i snævre krybekældre være svært at udrulle rullerne.

Udover isoleringsmaterialet, almindeligt rockwool, skal der bruges et skelet til at holde materialet fast lige under gulvet. Her benyttes trælægter og forskallingsbrædder.

Du kan købe alt, du skal bruge i et almindeligt byggecenter eller online. Sidstnævnte kan du typisk spare nogle hundrede kroner på.

Du kan også bede håndværkeren medbringe de nødvendige materialer. Det behøver ikke at være dyrere, da håndværkeren typisk køber ind i store mængder og derved får mængderabat – det kommer dig til gode, når du hyrer håndværkeren til at udføre krybekælderisoleringen.

Brug formularen linket til længere oppe i dette indlæg til at finde en billig håndværker, der kan starte din krybekælderisolering snart. Formularen er gratis og uforpligtende.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (4 votes cast)
Isolering af krybekælder, 4.3 out of 5 based on 4 ratings
Share.
Loading Facebook Comments ...

1 kommentar

  1. Pingback: Vinduer - Find info på og priser på montering af billige vinduer

Leave A Reply