Jordvarme

0

Den bedste Jordvarme til den bedste pris. Se hvad det koster og få det bedste anlæg

Står du overfor at skulle bygge nyt hus, har du et større grundareal og ønsker du ikke at betale 2 kroner per kilowatt er jordvarme måske en mulighed. Jordvarme betaler sig tilbage 3 gange kontra hvor meget strøm, det bruger, og minimerer dit CO2-udslip med cirka 75 %. Idéen bag jordvarme er ret simpel: Solen opvarmer hele tiden jorden, og denne opsparede varme kan man trække ud af jorden med et sindrigt system af slanger og rør.

Hvor meget koster et jordvarmeanlæg?

Det er ikke billigt at investere i jordvarme. Du skal regne med at lægge mellem 80.000 kroner og 110.000 kroner på bordet for at få installeret anlægget. Det koster lidt mindre hvis du får anlægget installeret samtidigt med, at du bygger nyt hus. Her kan du skære 10-20.000 kroner af prisen. Isoleret set kan jordvarme virke som en stor investering – og det er det også. Men det skal sættes op imod hvor meget det er muligt at spare samtidigt med. Jordvarme kræver også, i modsætning til varmepumper, solceller og solenergi (solvarme), at du har en del plads at give af. Rørene skal graves ned og spredes lidt. Jordvarme egner sig derfor ikke til små by-byggerier, hvor solen er skærmet af andre tage og træer, men til gengæld fortrinligt til større landejendomme eller villaejendomme. Efter 3 måneder vil du ikke kunne se i din have, at der er blevet lagt rør ned. Du skal derfor ikke frygte for jordvarme hvis du er øm over din have. Du skal i hvert fald have 200 kvadratmeter for at få jordvarme – også gerne lidt mere.

3 tilbud på effektiv Jordvarme

Er du interesseret i jordvarme? Modtag 3 gratis og uforpligtende tilbud på installering af et jordvarmeanlæg hjemme hos dig af professionelle håndværker på denne formular. Tilbuddene samles af Lavenergis samarbejdspartner og du kan herefter frit vælge det billigste tilbud – eller ingen af dem, hvis de ikke er gode nok. Det er gratis og uforpligtende og en super god idé, hvis du overvejer jordvarme.

Du tjener 19.740 kr. pr. år
I forhold til et olifyr med normal virkningsgrad på 75% i et standrd hus fra ca. 1993 på 150m2

Du får en virkningsgrad på 300%
Jordvarme er den opvarmningsform du får mest ud af. Du får en virkningsgrad på 300%. Det vil sige at for hver kilowatt du kommer ind for du 3 ud igen – gratis

Du får tilskud på elregningen – Helt gratis
Med de nye regler får du 51,75 øre i tilskud pr. kilowatt, hvis du dit er 100% opvarmet med el.

Få 3 Gratis tilbud på Jordvarme

Hvad sparer jeg så med jordvarme?

Her begynder det at blive interessant. Selve solens varme, der er kilden til din varme, koster naturligvis ingenting. Det er kun omdannelsen fra solvarme til brugbar energi, der koster penge og elektricitet. Selve jordvarmeanlægget kræver ingen vedligeholdelse, da der er tale om et lukket system nede i jorden. Du skal regne med at kunne spare mellem 6.000 kroner og 8.000 kroner om året ved at skifte til jordvarme. Derfor vil dit jordvarmeanlæg også ofte være tilbagebetalt i løbet af mellem 10 og 12 år. Samtidigt holder anlægget i mellem 30 og 35 år – og de resterende år er naturligvis bare ren profit. Hvor meget du reelt set sparer vil naturligvis afhænge af din konkrete situation – men en almindelig dansk familie med to forældre og et eller to børn vil stå til at spare cirka 6-8.000 kroner om året efter skat. Det er en besparelse, der er værd at tage med på langt sigt!
Jo større hus og forbrug jo bedre kan det betale sig med jordvarme, da de nye regler netop nu giver en besparelse på mere end 50 øre pr. kilowatt time du bruger, da dit hus vil være 100% opvarmet via el-nettet.

Billig Jordvarme

Jordvarmanlæg er ikke billige at anskaffe. Det er i samme prisleje som solceller, men udnyttelsen er langt større. Faktisk får du 3 gange så meget retur som du putter i det. De billigste anlæg kan du til et almindeligt parcelhus på 150 kvm få til ca. 80.000 kr. Kvalitet og udbytte hænger dog ofte sammen og forvent en total entreprise med nedgravning og det bedste anlæg på ca. 120.000 kr. Prisen afhænger dog meget af forskellige elementer på din grund, og du skal derfor have din egen jordvarme pris.

Til gengæld har du stort set ingen vedligehold. Der skal højst skiftes en kompresionsbeholder hvert andet år. Så du kommer ikke til at skulle rengøre for slagger, aske og sod og der er ingen skorsten. Alt i alt er det den mest effektive varmeform, da du ikke er afhængig af vind og sol. Du er naturligvis fortsat bundet op på el priser, men her kan en hustandvindmølle måske i fremtiden blive aktuel. Allerede fra 2014 er der lempede regler for disse møller.

Vi forudser en tendens på jordvarme og andet alternativt energi vil stige betragteligt i de kommende år og specielt jordvarme anlæg udvikles hele tiden, så de kan kombineres med solceller og solenergi og få det bedste ud af begge dele.

Indhent 3 gratis tilbud om jordvarme her. Det skader jo ikke at vide mere om det og kende priserne

Andet om jordvarme

De bedste jordvarmeanlæg kan opvarme vand til omkring 65 grader – altså mere end rigeligt til såvel radiatorer som bad og almindeligt brug. Moderne intelligente jordvarmeanlæg varierer selv strømforbruget, så der ikke bliver brugt mere strøm end nødvendigt, når det er meget varmt eller meget koldt. Ved en meget streng og kold vinter kan jordvarmeanlægget komme til kort. Det er derfor vigtigt at have en sekundær og pålidelig måde at opvarme huset på i det tilfælde, at ens jordvarme ikke helt kan levere det, man ønsker. En sekundær energikilde kunne være elopvarmning, pillefyr eller oliefyr – dyre og miljøskadelige løsninger, men dog også løsninger, der kun skal bringes i spil, hvis det bliver meget koldt. Husk at isolere dit hjem i samme omgang som du investerer i jordvarme. Det er ofte muligt at få tilskud fra staten til vedvarende energi såsom jordvarme, hvis man samtidigt skrotter netop ens oliefyr. Tag kontakt til kommunen for at høre om en sådan mulighed er gældende lige her og nu. Håndværkerfradraget, der gentages for både 2013 og 2014, gør det muligt for op til 3 personer i en husstand at trække op til 5.000 kroner hver i håndværkerløn relateret til fx opsættelsen eller vedligeholdelsen af et jordvarmeanlæg. Begge ting noget der kan gøre det billigere at investere i jordvarme. Har du ikke særligt meget plads, eller færre penge at lægge på bordet til vedvarende energi, anbefaler Lavenergi at du kigger på en mulighed som varmepumper eller solvarme.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.4/5 (5 votes cast)
Jordvarme, 3.4 out of 5 based on 5 ratings
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply