Kan jeg selv energirenovere min bolig?

0

Hvis du er gør-det-selv-mand, så kan det sagtens tænkes, at du har et ønske om, at kunne energirenovere din bolig. I denne forbindelse skal det gøres klart, at der både findes mange forskellige energirenoveringer, men også, at det er uhyre vigtigt, at du sørger for at de udføres på korrekt vis. Hvis det er noget, du selv har intentioner om, at skulle give dig i kast med, så er det naturligvis særdeles vigtigt, at du er helt og aldeles sikker på, at du har kompetencerne til det.

Som udgangspunkt, så er der dog ikke noget i vejen for, at du vælger at klare sådanne opgaver selv, men det skal dog understreges meget kraftigt, at det skal gøres på korrekt vis. Dertil er det også vigtigt, at du ikke går på kompromis med de materialer, du vælger at bruge til de forskellige opgaver – uanset hvilke opgaver, der er tale om. Derfor er det også en god idé, at du vælger at handle hos en respekteret butik såsom www.bauhaus.dk, der har et stort udvalg.

Hvilke energirenovering overvejer du at foretage?

Hvis du går med overvejelserne om, at lave enten én eller flere energirenoveringer i eller på din bolig, så er det naturligvis uhyre vigtigt, at du er klar over, at det ikke er alle renoveringer, der er lige nemme at have med at gøre. Nogle renoveringer kræver f.eks. at du har stor erfaring, mens der er andre, der i stedet kræver, at du har adgang til forskellige maskiner, som hverken er helt billige eller som du ganske enkelt ikke har mulighed for at leje eller låne.

Det er også noget, der betyder, at det ikke er alle energirenoveringer, der kan klares af en gør-det-selv-mand. Hvis du har et ønske om, at gør din loftisolering bedre med mere Rockwool, så er det naturligvis ikke noget problem. Det samme er noget, der gør sig gældende, hvis du i stedet har planer om at udskifte dine døre og vinduer til nogle mere energivenlige af slagsen. Skal du installeret en ny varmepumpe eller solenergi, så bør du i stedet betale dig fra det.

Energirenoveringer først – indretning efterfølgende

På trods af, at du med garanti har mere interesse i, at få lov til at indrette din bolig, så skal det gøres klart, at det er vigtigt, at energirenoveringer og lignende opgaver naturligvis kommer først. Det er noget, der gør sig gældende i forhold til alt lige fra at skulle købe nye møbler til stuen eller blot fylde op med kuvertlagner til soveværelset – hvis du leder efter et det sidstnævnte, så følg linket her til udvalget, hvor du med garanti finder noget, der passer dig.

Det er også ensbetydende med, at det naturligvis er bedre at bruge dine penge på sådanne renoveringer, da det både er noget, der giver dig tilskud, men det er samtidig også noget, som du har mulighed for at tjene hjem igen i form af værdistigninger på din bolig. Derfor bør der bestemt heller ikke være nogen tvivl om, at det er en rigtig god investering, at du vælger at lave energirenoveringer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply