Køb din elektronik på Black Friday

0

Hvert år venter flere af os på Black Friday. Vi kender det især som dagen, hvor produkter vi har sparet op til, endelig kommer på tilbud. En Black Friday Iphone står sikkert på ønskelisten til den kommende Black Friday, hvor du ønsker et godt tilbud. Black Friday er en af de største handelsdage. Navnet Black Friday stammer fra Philadelphia omkring år 1961. Dengang symboliserede navnet al den trafik, der var at finde dagen efter Thanksgiving i USA. Thanksgiving ligger den fjerde torsdag i november, hvor dagen efter denne kaldes for Black Friday.

Den danske Black Friday

Som nævnt startede begrebet Black Friday omkring år 1961 i Philadelphia. Først i 1975 begyndte begrebet at sprede sig. I starten forklarede man begrebet ud fra trafikken dagen efter Thanksgiving, men senere forklarede detailhandlerne, at de betegnede begrebet ud fra, at de ikke tjente noget mellem januar og november, og Black Friday var dermed med til at ændre dette hvert år inden juleshopping.

Først i 2005 blev dagen en stor handelsdag i USA, men det var først senere, at Danmark kom med på bølgen.

I 2013 begyndte danske webshops så småt at indføre Black Friday i Danmark. Året efter, blev flere virksomheder en del af denne bølge. I 2014 var mange virksomheder med til at promovere de høje tilbud og forbrugerinteressen steg også. For i dette år blev der målt 4,5 millioner dankorttransaktioner, som er det højeste antal på en dag. I året efter kom det virkelige gennembrud i Danmark. I 2015 var det nemlig den største handelsdag nogensinde i dansk historie, hvis man måler på omsætningen gennem Dankortet på en enkelt dag.

Hvad skal man købe Black Friday?

Black Friday er som nævnt kendt for sine mange tilbud. Forbrugere kommer ofte forbi elektronikforretninger på en sådan dag, da der er fornuftige tilbud at finde her.

Det er ofte, at man ser Black Friday tilbud i forbindelse med elektronik. For alt fra støvsugere til brødristere og fjernsyn er sat ned. Det er på en sådan dag, man kan gøre en god handel – især hvis du længe har ventet på at investere i en form for elektronik.

Men det er ikke altid, at man skal være godtroende, og investere i den første vare man ser. Vær meget opmærksom på, hvad de forskellige virksomheder tilbyder for det produkt du søger. For der findes mange tilbud derude, og nogle tilbud er måske i virkeligheden ikke tilbud. Vi hører netop meget om, at tilbuddene er noget fusk – og at vi slet ikke sparer noget.

I USA hører man for eksempel om, hvordan forretningerne snyder deres kunder. De kan finde på at sætte normalprisen op enten uger eller måneder før Black Friday, for at få tilbuddet til at se helt vanvittigt ud. Tilbuddet de kører med de produkter, de gør dette ved, vil dermed nærmere ligne en normalpris. Du kan dermed blive snydt ude i den store Black Friday jungle. Vær derfor opmærksom og i god tid for at undersøge, hvad normalprisen er for det eller de produkter, du ønsker at investere i til Black Friday.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply