Lavenergi

Lavenergi

Lavenergi.dk handler om at spare penge på noget af det, der koster mest – varmeregningen. For mange danske hushjem overstiger varmeregningen et tocifret tusindebeløb årligt, men det er nemt at nedsætte regningen med op til 80 % ved at følgende forslagene her på siden.

Lavenergi.dk er lavet af private for private. Vi har ikke præferencer i forhold til, hvem der udfører dine opgaver – tværtimod er vi interesserede i at give dig den billigste pris på din opgave.

Dette har vi klaret ved at indgå et samarbejde med 3byggetilbud.dk. Vi linker sporadisk på siden til netop 3byggetilbud.dk, hvor du kan udfylde lidt informationer om dit byggebehov og herefter modtage 3 gode tilbud på opgaven. Du kan så vælge den billigste pris og glæde dig over, at din opgave bliver udført til en god pris.

En ekstra bonus ved at gøre ens hus energivenligt er, at værdien af huset stiger næsten tilsvarende hvad man investerer – især på langt sigt. Når de faste udgifter til huset falder stiger husets værdi voldsomt.

Hvad vi på Lavenergi.dk vil koncentrere os om er følgende områder:

Vedvarende energi

En løsning er at bruge mindre varme. En anden løsning er at få billigere varme.
Får du lige nu din varme som elvarme, fra et oliefyr, et pillefyr eller lignende står du til at kunne spare mange tusinde kroner om året ved at skifte til grøn og vedvarende energi. Derfor skriver vi også om de forskellige muligheder her på Lavenergi.dk.
Især kigger vi på følgende muligheder:

Solenergi – Ikke at forveksle med solceller er solenergi, især i kombination med varmepumper, en meget interessant ordning.
Solceller – et solcelleanlæg kan stadig være vejen til store besparelser, men er ikke så godt som i udgangen af 2012. Et regeringsindgreb har gjort det til en knap så god forretning.
Varmepumper – Lavenergi.dk anbefaler varmepumper som den bedste løsning, når målet er at stoppe CO2-udslippet og samtidigt spare mange tusinde kroner.
Jordvarme – især når du står overfor at skulle bygge et nyt hus er jordvarme en interessant mulighed, der bør overvejes. Jordvarme giver 3 gange så meget energi tilbage, som det bruger.

I vores artikler om emnerne går vi igennem fordele og ulemper, samt hvad du skal betale for opsætningen – og hvad du til gengæld kan se frem til at spare lige med det samme.
Vi kan afsløre, at en varmepumpe per skrivende stund er den bedste investering, mens solenergi kombineret med en varmepumpe kan være fremtidens løsning. Jordvarme er dyrt og kompliceret, hvor solceller grundet et regeringsindgreb desværre ikke længere er en særligt interessant løsning.
En anden mulighed er at kigge på, hvordan du kommer til at bruge mindre varme.

Isolering

Her skal du især kigge på isolering. Med mindre dit hus er bygget i løbet af de sidste 10-15 år er det ikke propert isoleret. Der er flere steder, hvor du bør overveje enten indledende eller ekstra isolering til dit hjem. Disse steder er som følger:
Hulmursisolering – det første og vigtigste er hulmursisolering. Det koster et par tusinde kroner og sparer dig det samme hvert år fremover, hvis du ingen isolering har lige nu.
Ydermusisolering – hulmursisolering kan ikke altid lade sig gøre. Et alternativ er at isolere ydermuren.
Indvendig isolering – ligeledes et alternativ til hulmursisolering, hvor dette ikke kan lade sig gøre.
Loftisolering – varme søger opad, og derfor er det vigtigt at isolere loftet, så varmen fortsat bliver i huset og opfylder sin funktion.

Krybekælderisolering – mange især gamle danske huse har en krybekælder for at undgå fugt. Denne bør dog også isoleres for at undgå varmespild.

Tag

Et nyt tag er en stor investering – og en investering, man med lidt snilde kan undgå. Vi skriver om muligheden for at få tjekket og repareret ens tag, mens tid er, og hvad ens udsigter er, hvis man alligevel er nødt til at investere i et nyt tag.
Tag tjek – en billig måde en gang eller to per årti at skulle undgå at købe et nyt tag
Nyt tag – hvis det alligevel er sket kan du spare mange penge på at vælge den rigtige håndværker den første gange. Mange titusinder kroner.

Vinduer

Sidst, men ikke mindst, skriver vi også om dine vinduer. Meget af husets varme kan slippe ud, hvis vinduerne ikke er af ordentlig kvalitet og hvis de ikke er tætnet ordentligt.
Derfor skriver vi om:
Tætningslister
Nye vinduer

Om Lavenergi

Mange danskere har en alt for stor varmeregning til deres hjem – og når mulighederne i dag er så gode for både proper isolering og grøn samt vedvarende energi er dette en kæmpe skam.
At blive sat op med vedvarende energi behøver ikke at tage mere end et par uger alt efter hvilken mulighed, der vælges. At få isoleret ens hjem er en opgave, en dygtig håndværker kan tage sig af på hvad der minder om cirka en eftermiddag for de vigtigste punkter.
Det er vores plan løbende at udbygge Lavenergi.dk med nye artikler relateret til at bruge så lidt energi i hjemmet som overhovedet muligt.
Vi modtager meget gerne kommentarer på vores artikler eller mails, hvis vi har overset noget – skriv gerne til [email protected].

Samarbejdspartnere

Hos Lavenergi samarbejder vi på tværs af landet med andre virksomheder, nedenfor kan du se listen over partnere.

Topbooking.dk

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (5 votes cast)
Lavenergi, 3.6 out of 5 based on 5 ratings