Loftisolering

2

Efterisolering af loft til den bedste pris

Varme søger op ad. Det er et fysisk faktum. Det gør varmen i dit hus altså også. Og netop derfor kan du spare mange penge ved at forhindre varmen i at søge op ad med professionel loftisolering.

Med loftisolering går man ind og isolerer loftet, så praktisk taget intet af ens varme kan forsvinde op igennem taget. Så bliver den i stedet i huset hvor varmen tjener sit formål – nemlig at varme hytten op til en behagelig temperatur. Du sparer altså rigtigt mange penge på varmeregningen ved at have professionel loftisolering og det koster ikke mere end et mindre tocifret tusindebeløb at få udført.

Ikke kun huse uden isolering bør være opmærksomme

I tiden 1960-1990 udførte man rent faktisk loftisolering, når man byggede et nyt hus. Dette var dog med et isoleringslag på mellem halvtreds og et hundrede og halvtreds millimeter loftisolering. 50-150 mm. Dette skal sættes op imod nutidens standard, hvor vi i stedet benytter 3-400 mm.

At der blev benyttet så lidt tidligere var delvist som følge af overdreven tro på eget materiale, meget billig energi og undervurdering af den danske vinter.

I dag skal der benyttes 3-400 mm for et godt resultat. Huse, der har fået isolering, men kun i 50-150 mm genren står derfor også til at kunne spare penge på deres varmeregning fremover ved at få genopfrisket deres isoleringslag.

Dem, der allerede har en vis form for isolering vil dog have en længere tilbagebetalingstid på projektet end de, der starter fra bunden af.

Loftisolering og hulmursisolering ”hænger sammen”

Især to former for isolering både koster meget lidt og giver et højt afkast på flere tusinde kroner om året med det samme. Der er her tale om loftisolering og hulmursisolering.

Lavenergi.dk anbefaler som minimum altid at have fået udført professionel loftisolering og hulmursisolering i boligen. At få udført begge ting behøver ikke at koste meget mere end 15-20.000 kroner, men til gengæld er der 3-5.000 kroner at spare om året at hente. Der er tale om en meget lav tilbagebetalingstid – så lav, at det ikke kan betale sig ikke at få ordnet begge to med det samme.

Andre isoleringsformer såsom udvendig isolering og isolering af krybevægge har ikke den helt samme effekt med det samme, men er værd at overveje for at få det hele med.

3 tilbud på isolering af Loft

Interesseret i det billigste tilbud på loftisolering? Udfyld denne formular hos vores samarbejdspartner og bliv kontaktet af 3 håndværkere, der har mulighed for at hjælpe dig med din loftisolering. Alle tre giver dig en fast pris. Vælg herefter blot den billigste af dem alle sammen og nyd, at du har sparet mange tusinde kroner.

Få 3 Gratis tilbud på isolering af Loft

Pris isolering af loft

Hvor meget du skal betale afhænger af især tre ting:

1)      Hvor stort er dit loft? Et større loft koster naturligvis flere penge at isolere.

2)      Hvor mange mm isolering ønsker du? Som angivet er 400 mm isolering at foretrække, men 200 mm isolering kommer man også meget langt med og dette koster en hel del mindre. Man kan af økonomiske hensyn overveje et mindre lag isolering, men man bør gøre dette ud fra beregninger og ikke ud fra at ønske om at spare penge her og nu.

3)      Om man har en gangbro der skal hæves. Er dette tilfældet vil prisen for loftisoleringen også stige.

Isolering af loft besparelse

Lavenergi.dk anbefaler, at du benytter de to links øverst i denne tekst til at indhente tre tilbud på loftisolering af dit hjem. Her får du tre konkrete tilbud, du kan vælge imellem. På den måde kan du være sikker på også at hente det billigste tilbud og ikke betale mere end højest nødvendigt.

Hvad du til gengæld har mulighed for at spare er cirka 2-3.000 kroner om året alt afhængig af din nuværende varmeregning. Loftisolering går ned og skærer cirka en tredjedel til en femtedel af varmeregningen som den er lige nu. Des bedre isoleret dit hus er i forvejen, des mindre vil du spare i faktiske kroner – men det vil naturligvis være glædeligt taget resten af omstændighederne i betragtning. Læs mere her

Papiruld

Til loftisolering benyttes, i modsætning til føromtalte hulmursisolering, oftest papiruld. Netop papiruld er relativt billigt, isolerer meget effektivt, er brandhæmmende og tiltrækker ikke skadedyr. Alle meget fornuftige egenskaber, når der er tale om isolering til loftet.

Selve papirulden føres ind med en slange og lægger sig i et dækkende lag over hele loftet. Der er intet svineri, mennesker kan sagtens være på loftet og man kan ikke lugte isoleringen.

Til hulmursisolering anvendes oftest mineraluld af en art (glasuld eller stenuld).

Skråvægge

Et hus med skråægge kan også få foretaget loftisolering.

Her vil dog blot skunken og den flade del af loftet blive isoleret – ikke selve skråvæggene. Taget som et hele kan altså blive isoleret, men det gør sig ikke gældende for selve skråvæggene.
Derfor vil isoleringen af et skråtag, om end det kan lade sig gøre, ikke være lige så effektivt som isolering af et 1-plans-hus – men det er stadig en operation, du vil spare mange penge på.

Har du spørgsmål til eller omkring loftisolering, herunder prisen på loftisolering, hvor meget man kan spare og andre hensyn skal du være velkommen til at stille dem til os i en kommentar herunder indlægget. Vi svarer altid så hurtigt som vi overhovedet kan!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Loftisolering, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.
Loading Facebook Comments ...

2 kommentarer

 1. Rasmus Rosendal on

  Hej – Super fin artikel i har fået skrevet omkring loftisolering. Jeg har dog et lille spørgsmål i måske kan hjælpe mig med at svare på.

  Jeg bor i et 1 plans hus med flat tag. Jeg er i tvivl omkring det flade tag, jeg ved det er en form for hulrum mellem loftet og taget, men om den er isoleret ved jeg ikke endnu.

  Jeg kunne dog godt tænkte mig at vide hvilket form for isolering i evt ville anbefale jeg fik lavet i dette “hulrum”.

  /Vh
  Rasmus

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • Lennart Øster on

   Hej Rasmus

   Tak for dit spørgsmål. Det er klart at det første du skal finde ud af er om du overhovedet har isolering i det hulrum, da du her kan spare mange penge, hvis der ikke er.
   Isoleringsmaterialet kan være flere, men til lofter anbefaler vi brug af papiruld. Papiruld har en super god isoleringsegenskab samtidig med at det pustes ind og i dit tilfælde kan det være meget nemmere. Derudover er det brandhæmmende og derved får du en god sikring også.

   Der er nogle ting du skal have styr på. For det første om der er noget fugt i den eksisterende konstruktion. Derudover om der er ventilation. Hvis ikke der er isoleret nu og du blot puster hulrummet fuld af papiruld eller andet granulat, vil du lukke for ventilationen og så kan der opstå råd.
   Det bedste vil være at få fat i en håndværker og få ham til at rådgive dig, da han jo kan se konstruktionen og mulighederne.
   Du kan få et tilbud her øverst i artiklen.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Leave A Reply