Mal dine vægge miljøvenligt

0

Når væggene i hjemmet skal friskes op, hælder mange til den billigere løsning og tænker i dækkeevnen frem for miljø og kemikalier. Hvis malingen ikke dækker ordentligt første gang, vil forbrugerne hellere male en ekstra gang eller tre, end de vil købe en bedre maling, hvor der også er tænkt på miljøet. Men hvorfor det, når man kan få det hele i én maling.

Rækker godt – dækker godt

Mange tror fejlagtigt, at miljøvenlige malerprodukter som loftsmaling, vægmaling og maling til rækværk og udendørsbrug rækker dårligt. Særligt dækkeevnen har fået et dårligt ry, måske fordi mange associerer en solid dækkeevne med mange kemikalier og skrappere og tungere farvepigmenter.

Dette er midlertidigt ikke tilfældet. Miljøvenlig maling har en ligeså god dækkeevne, som almindelige typer af maling på markedet. Den eneste forskel er, at du ved de miljøvenlige produkter skåner miljøet i forhold til produktion af malingen og afskaffelse af rester. Men du skåner også dit eget miljø inde døre.

En hurtig sammenligning af indendørs maling til vægge viser, at den meste vægmaling af miljøvenlig kvalitet, har en rækkeevne på 10 kvadratmeter pr. liter maling. Dette er standard indenfor vægmaling, og der er derfor masser af gode grunde, til at vælge en maling til hjemmets vægge, som både rækker og dækker godt, men som også give dig en tryg og sund vejrtrækning i både dag- og nattetimer.

Skab et godt indeklima

Når du maler med vægmaling i hjemmet, som er skånsomt for miljøet, så skal du være opmærksom på malingens indhold, og om den kan skabe problemer for indånding og for hud. Dette skal du selvfølgelig være opmærksom på, hvad end du køber en miljøvenlig svanemærket maling eller ej.

Vær særlig opmærksom på malingens indhold af VOC, inden du køber spandevis af produktet. VOC er letflygtige organiske kemikalier, som består af dampe afgivet af kemikalier. Kommer disse dampe i forbindelse med sollys, kan de samme ozon og skade atmosfæren, med kan også fremkalde allergiske reaktioner på din hud og forværre din vejrtrækning. En god tommelfingerregel er, at der må være cirka 30 gram VOC pr. liter mat vægmaling og 100 gram i blank vægmaling.

Ved at vælge svanemærket maling, eller maling mærket med den europæiske miljøblomst, skaber du også et godt indeklima for dine børn fra start. Ved at lade dem sove i værelser malet med miljøvenlig maling, omringer du dem ikke af potentielt for høje indhold af kemikalier, og giver dem herved bedre forudsætninger for et liv fri for allergier og andre alvorlige gener.

Øg din boligs værdi

Det er af gode grunde blevet moderne at leve miljøvenligt. Det gælder både i forhold til madvarer, økologi, påklædning, elforbrug, affaldssortering og brug af hudvenlige cremer og sæber. Derfor er det også de energivenlige og miljøvenlige detaljer i dit hjem, som vægter højt når potentielle købere ser dit hus til fremvisning.

Er du i tvivl, om den bolig du har købt, er behandlet eller malet med stærkt miljøskadelige produkter, kan du med stor fordel kontakte en boligadvokat. En hurtig søgning på boligadvokat Aarhus, København eller Odense kan lynhurtigt sætte dig i kontakt med dygtige advokater, som er specialister indenfor miljøskader i boligen.

Har du mistanke om, at den bolig du skal til at købe eller sælge kunne skaber problemer på din tinglysningsafgift, så er det også værd at konsultere din ejendomsmægler eller en byggesagkyndig, inden der tages forhastede beslutninger, eksempelvis i form af forbedringer man fejlagtigt tror er både miljømæssigt og økonomisk gavnende.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply