Nye vinduer

0

Dårligt isolerede vinduer kan være en kæmpestor synder i forhold til ens varmeregning og gamle samt grimme vinduer kan ødelægge æstetikken ved et ellers rigtigt flot hus. Der kan være flere gode grunde til at investere i nye vinduer.

Udover at man vinder en lavere varmeregning ved at udskifte husets gamle vinduer med nye ditto får man også en højere ejendomsværdi, mindre kondens på ens vinduer og moderne vinduer, der lukker mere lys ind end de gamle af slagsen. Der er i det hele taget meget at vinde på aktionen.

Overvejer du at få indsat nye vinduer?

Lavenergi.dk samarbejder med 3byggetilbud. Det giver dig mulighed for at finde en billig håndværker, der kan hjælpe dig med at indsætte og købe nye vinduer. Håndværkeren kan hjælpe med både at finde de rigtige, billige og energibesparende vinduer samt at afmontere de gamle og at indsætte de nye.

Lavenergiglas med proper ventilation

Det vigtigste, når man skal have nye vinduer, er at vælge de rigtige vinduer (og det er ikke de billigste ude i byggemarkedet!). Selve indsættelsen af vinduerne er ikke svært og kan klares af en håndværker for få penge.

Vinduerne skal have to kvaliteter:

Der skal være tale om lavenergiglas. Energibelægningen er her indstøbt i selve glasset i stedet for lagt udenom og belægningen kan derfor ikke ridses eller slibes af. Det giver helt konkret en lavere varmeregning.

Herudover skal vinduerne yde god ventilation i form af friskluftventiler – det er trods alt en af de primære årsager til at have et vindue udover muligheden for at få lys ind i huset.

Derudover står det dig frit hvilke slags vinduer, du vil vælge. Mange kan godt lide trævinduer fordi det er charmerende – her er især mahogni meget populært (og desværre også pebret i pris). Andre tyr til plastik af mere pragmatiske årsager. Plastikvinduer er særdeles holdbare og overlever ofte resten af huset – har man først indsat plastikvinduerne behøver man ikke at bekymre sig om vinduerne resten af husets levetid. Med trævinduer kan man blive nødt til at udskifte dem igen som følge af slid efter et årti eller to.

Du kan med fordel alliere dig med en professionel, hvis du ikke selv er skarp til boligindretning. Det er ærgerligt at ødelægge et gammelt og flot hus med nye plastikrammer omkring dine vinduer. Spørg også gerne din håndværker, hvad han tænker er en god idé lige netop til dit hus.

3 tilbud på nye vinduer

Er du interesseret i nye vinduer, så kan du nemt modtage 3 gratis tilbud. Det er gratis og uforpligtende og sikre dig de bedste priser da håndværkerne ved de konkurrerer mod andre.

Få 3 Gratis tilbud på vinduer

Pris for nye vinduer

Priserne for vinduer i Danmark svinger ekstremt meget alt efter hvilket slags vindue og hvilken kvalitet, du går efter.

Du kan finde vinduer fra omkring 1.500 kroner og helt op til 7.000 kroner. Du bør hverken tage den dyreste eller den billigste, men finde det imellem, der giver mening for dit hjem. Du kan få nogle rigtigt gode ventilerende og varmebesparende vinduer fra cirka 3.000 kroner eksklusive opsætning.

Opsætningen kan en håndværker tage sig af for et par hundrede kroner til 500 kroner per vindue. Det vil igen variere alt efter hvilke vinduer, du vælger, og hvor lang tid det tager håndværkeren at fjerne de i forvejen siddende vinduer. Du vil aldrig slippe afsted med at betale under et par titusinder kroner for at få nye vinduer og ofte en del mere.

Vi anbefaler på Lavenergi.dk, at du benytter linket til en formular øverst til at finde en billig håndværker til at hjælpe dig med dine nye vinduer.

Hvornår skal jeg have nye vinduer?

Hvis de gamle vinduer enten ødelægger indeklimaet fordi de er utætte, gået i stykker eller de slet og ret er slidt ned, er det tid til at få nye vinduer. Det sker cirka en gang hvert årti til hvert andet årti for de fleste danske hjem afhængigt af hvilken type vinduer, de har. Plastrammer holder som nævnt fx ofte længere end huset gør.

God overfladebehandling kan forlænge levetiden for trævinduer.

Du kan lave testen med et stearinlys: Tænd lyset og stil det foran vinduet. Hvis det blafrer er det tid til at få nye vinduer.

Du bør også udskifte dine vinduer, hvis de er fra start 90’erne eller før. Dengang var det af hensyn til at spare penge almindeligt at bruge meget ringe vinduer i husene, og de er derfor forfærdeligt isolerede, energifjendske og uden friskluftventiler.

Fra tid til anden kan blafringen dog stoppes ved brug af tætningslister uden at man skal ud at investere en mindre formue i at købe nye vinduer og en håndværker til at sætte dem i. Tætningslister er, selv i de dyreste silikone-modeller, meget billige og nemme at sætte i vinduet. Listerne minimerer afstanden mellem ramme og vindue og kan derved stoppe træk ind i stuen. Tjek gerne, om dine vinduer har tætningslister inden du overvejer at købe nye vinduer. Her er en god oversigt over muligheden for forskellige vindues typer.

Brug formularen linket til øverst i indlægget for at finde en håndværker til at hjælpe dig videre med en pris på billige nye vinduer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply