Hvad koster et nyt tag?

0

Hvis det gamle tag ikke længere er funktionsdygtigt (eller man skal til at bygge et nyt hjem), er det nødvendigt med et nyt tag.

Skal man først til at installere et nyt tag er det meget vigtigt at vælge den rigtige håndværker til opgaven, da der kan være mange titusinder kroner til forskel i den pris, man skal betale, når arbejdet er udført.

Hvilken hældning påtænker du taget skal have, hvornår skal byggeriet i gang og hvor i landet bor du? Hvis du allerede ved, hvad du søger, kan du skrive dette – og hvis ikke kan du bede om rådgivning til den bedste løsning fra håndværkeren.

Du skal regne med at et nyt, naturligvis afhængigt af omstændighederne, vil komme til at koste dig over 100.000 kroner. Dette dækker både de materialer, der skal bruges, indhentning af byggetilladelse fra kommunen samt løn til håndværkerne.

3 tilbud på nyt Tag

Ønsker du at få nyt tag? Udfyld denne formular og få gratis tilbud på et nyt tag lagt af professionelle. Herefter står det dig frit at vælge den billigste håndværker til at hjælpe dig videre – eller ingen af dem, da der er tale om en uforpligtende formular.
Modtag 3 gratis tilbud om nyt

Prisberegner – Beregn prisen på det nye

Prisberegner til hvad koster et nyt tagHvis du er klar på at regne lidt på den faktiske pris, så har vores partner Compara lavet en lækker prisberegner som du kan bruge til at regne lidt på prisen for dit nye tag. Den er super nem at bruge og så er den gratis. Klik her for at starte din beregning.

Du kan også se referencer for det arbejde som der er udført. Din sikkerhed for at det laves af professionelle.

Tagtyper

Prisen, og hvor lang tid det tager at lægge taget, afhænger meget af hvilken type, du vælger.

Der er muligheder som zinktag, eternittag, bølgepaptag, skiferpladetag, tegl, glaseret tegl og mange andre – og alle er forskellige i forhold til udstråling, i forhold til holdbarhed og som nævnt i forhold til pris.

Hvis du ikke selv er sikker på, hvad det skal bygges af, vil din håndværker være i stand til at rådgive dig om det bedste valg for netop din situation.

Du kan ofte udregne prisen på dit kommende tag inden du sætter din signatur på en kontrakt. Her kan du også sikre dig at udgifterne ikke kan skride væsentligt uden at du bliver orienteret herom og har mulighed for at opponere herimod.

Prisen ændrer sig også alt efter hvor stor en hældning, du ønsker. Mens ingen hældning er billigst koster op til 30-35 grader mere, og over 35 grader i hældning mest. Dette skyldes, at taget med hældning tager længere tid at lave for håndværkerne og kræver flere materialer.

Du har gode muligheder for at låne i banken, hvis du har brug for ekstra penge til at lægge nyt. Der er tale om en investering i hjemmet, der øger hjemmets værdi – om end det ikke øger værdien med lige så meget som det nye tag faktisk koster at lægge. Dette er tilsvarende hvis du ønsker at låne penge til fx solceller, en varmepumpe eller jordvarme – det er alle tre dispositioner, der øger værdien af dit hjem med det samme ved at minimere de løbende, faste udgifter.

En god oversigt over tagtyper kan du også se på altomhus.

Ikke altid nødvendigt at lægge et nyt tag

Det er en meget dyr og langvarig operation at lægge et nyt tag. Det er derfor værd at forsøge at undgå operationen, såfremt det er muligt.

Ved et par gange hvert årti at give dit tag et tag tjek med en efterfølgende tagrensning, algebehandling og holdbarhedsforlængende tagbehandling er det muligt ganske drastisk at forlænge tagets levetid. Et almindeligt dansk tag til et parcelhus er bygget til at holde i 30-50 år – men ved at behandle taget godt og med jævne mellemrum af fx 5 år at overfladebehandle taget, er det muligt at forlænge denne levetid næsten ud i det uendelige.

Den hårde danske vinter og vores generelt hårde klima gør det ikke nemt at bo under et tag i Danmark. Men med forebyggende arbejde er det muligt at undgå et nyt tag i mange år – og når det endeligt er, kan man ved at sende opgaven i udbud og hente flere tilbud spare mange titusinder kroner på at få opgaven udført.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply