Nyt tegltag – Sådan sparer du på varmeregningen

0

Der er mange fordele, når du skal have nyt tag – og mange muligheder for at spare på varmeregningen og samtidig skåne miljøet. Hvis du går med overvejelser endnu om et tegltag, er der også mange fordele at hente her.

Hvorfor tegltag?

Når du får nyt tag, er det oplagt at efterisolere i samme ombæring. Dette vil hjælpe din varmeregning til at reduceres med tiden. Et dårligt isoleret hus vil have kolde overflader, og det kan give fugt og mug eller skimmelsvamp. Varmen stiger opad, og derfor skal man isolere oppefra og ned. Der er størst varmetab i taget. Derfor kan det være helt oplagt at skifte tag og få efterisoleret i samme omgang. Dette vil energioptimere dit hus, da du vil opleve, at det holder bedre på varmen, og der er mindre risiko for fugt og mug.

Tegltag er det mest almindelige og mest populære tagtype i Danmark. Det er der mange gode grunde til, men en af dem er, at det har en lang levetid (helt op til 50-70 år), og at tegl er et miljøbevidst valg, da det ikke indeholder tilsætningsstoffer eller bindemidler.

Med et nyt tegltag minimerer du risiko for fugt- og vandskade, og varmregningen vil minimeres.

Hvad med solceller?

Endnu en måde at energioptimere dit nye tegltag på er at få etableret solceller på taget. Priserne er faldende på solceller, da det bliver mere og mere brugt. Efterhånden er det et oplagt valg at vælge solceller. Det koster typisk mellem 100.000 og 150.000 kr., alt efter hvor stort dit tag er.

Om året vil du typisk kunne spare omkring 10.000-11.000 kr., hvorfor det er betalt tilbage efter en 10-14 år. Solcelleanlægget kan holde i 25 år eller mere, så der er masser af hente her. Derudover stiger elpriserne hele tiden, og på den måde kan du spare endnu mere.

Hvad er pris på tegltag?

Priserne for tegltag varierer en del, da der er mange faktorer, som spiller ind. Dog kan man sige, at hvis dit tag er 150 m2, vil det koste dig omkring 90.000 kr. Det er, hvis du ønsker montering inkluderet. Prisen kommer dog også an på, hvilken type af teglsten du vælger.

De sortglaserede er lidt dyrere end de mere klassisk røde. Det er dog en investering værd, da tegltag kan holde meget længe, hvorfor du måske aldrig behøver at udskifte det igen. Læs mere om priser på tegltag hos altombyg.dk.

Spar på varmeregningen

Det kan altså betale sig at skifte sit tag til et tegltag, at efterisolere taget og overveje solceller. Det er alt sammen mere klimavenligt, men det er også økonomisk set en god besparelse for dig.

Desuden er der mange muligheder med et tegltag, så du kan præge det, som du har lyst til, og på den måde er der også mange fordele i at vælge et tegltag. Efterisolering vil du blive glad for på den lange bane, da det vil gøre dit indeklima mere sundt, og du vil samtidig spare på varmeregningen her også.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply