Optimer varmen med tætningslister

0

Hver eneste år får flere tusinde danskere ekstra høje regninger, fordi deres hjem ikke er ordentlig isoleret. Årsagerne til dårlig isolering kan være mange, og i denne artikel vil vi fokusere på, hvordan du kan optimere dine vinduer eller døre i huset sådan, at du ikke lukker unødvendig varme ud.

At skifte fra gamle til nye vinduer kan være en dyr oplevelse. Rigtig mange bor til leje, og deres udlejer er just ikke fan af at skifte, hvis det trækker en smule. Men den lille smule det trækker, kan betyde meget for din varmeregning og dit indeklima.

Heldigvis har du andre muligheder, hvis det viser sig, at dine vinduer/døre trækker luft ind. Du kan med fordel overveje at bruge effektive tætningslister:

Billede leveret af profil lageret.dk

Billede leveret af profillageret.dk

Når du vil skifte dine tætningslister ud, skal du være opmærksom på en række ting. Hvis den liste, du har omkring dine vinduer eller døre er original men ikke lukker tæt, skal du finde en ny tætningsliste. Dette er noget af en udfordring for de fleste, da producenterne af vinduerne eller dørene laver deres egne lister. Det betyder altså, at hvis dit vindue eller dør ikke produceres mere, så produceres listerne hellere ikke.

I første omgang skal du derfor undersøge om, producenten stadigvæk producerer de samme produkter, som du har i dit hjem. Hvis det er tilfældet, skal du blot bestille disse hjem. Er det ikke tilfældet, skal du finde nogle universale tætningslister, som eksempelvis på denne danske webshop. En anden detaljer er at undersøge om hængslerne er spændt ordentligt fast. Hvis ikke de er det, vil du opleve at dit vindue eller dør ikke lukker ordentligt, og dermed siver der luft igennem.

Hvilke typer af tætningslister findes der?

Cellegummi
Kategoriseres som den billigste af alle tætningslister. Cellegummiet har en åben cellestruktur, hvilket betyder at den kun skal bruges de steder, hvor den kan trykkes flad sammen.

Svampegummi
Svampegummiet har en vandtæt hinde, hvorfor den er populær at bruge de steder, hvor listen kommer i kontakt med vand og fugt – eksempelvis et køkken eller toilet.

D-profil
D-profiler er nogle af de mest populære tætningslister. De har også en hinde og er vandtætte. Brug dem til døre, vinduer, karme, skabe osv., hvis du gerne vil sikre dig en god lukning.

Glasbånd
Hvis du leder efter den mest anvendte liste til døre og vinduer, skal du overvej glasbånd. Landet over bruges de af glasmestre og de mange vindues fabrikker.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply