Pift huset op – og værn om miljøet

0

Det kan være lidt af en jungle, når man skal sætte sig ind i, hvordan man skåner miljøet. Der findes rigtig mange bud på, hvordan du nemt og hurtigt kan gøre din lille forskel i hverdagen, og det er måske næsten blevet uoverskueligt, og nogle af mulighederne betyder, at du skal gå alt for meget på kompromis med stilen i dit hjem.

Her får du nogle bud på, hvordan du kan pifte udseendet på dit hus op, samtidig med at du tager vare på miljøet – det kan faktisk godt lade sig gøre.

Forudsætninger for tiltagene

Inden du begynder på den helt store tur af huset, er det en god idé at overveje, om du bor et sted, du kan se dig selv mange år i fremtiden. Hvis ikke, er det noget med at tage tyren ved hornene, og simpelthen finde en boligadvokat, der kan hjælpe dig med at finde en bolig, der passer bedre til dine behov.

Skift til LED belysning

Den oplagte, men også lidt større beslutning, er at anskaffe LED belysning til hjemmet. LED lys kommer fra lysbioder, som skaber lyset fra strømmen, i modsætning til almindeligt lys, som opvarmes af glødetråd. I korte træk, så er LED lys langt billigere i drift, fordi det bruger langt mindre strøm til at lave lys. Allerede her er fordelen skabt, fordi det mindsker forbruget væsentligt. Jo flere LED pærer du har i hjemmet, jo mere vil du selvfølgelig også kunne spare på din elregning. Her er nogle andre fordele ved LED:

  • Du undgår at brænde dig, fordi LED ikke bliver lige så varmt, som normale pærer. Det betyder, at du kan sætte dem mere frit, også på steder, hvor der kan komme berøring med pærerne.
  • Selvom prisen er en smule højere, så vil du hurtigt tjene de penge ind igen. LED pærer holder nemlig væsentligt længere end andre pærer, og du slipper derfor også for besværet med at skifte dem hele tiden.
  • Du undgår ubehagelige udfald ved LED pærer. Du slipper derfor for uregelmæssigheder og irriterende momenter, hvor lyset står og blinker.
  • Det er meget mere fleksibelt at bruge LED, da varmen er lav, og du derfor ikke behøver sikkerhedsafstande i samme omfang. Generelt set kan du sætte LED lys op langt flere steder, end du kan med en almindelig sparepærer.
  • Hvis du virkelig sætter alt ind på LED i dit hjem, vil du skabe en anderledes atmosfære, som giver et bedre helhedsudtryk til hjemmet. LED lys kan nemlig kombineres på mange måder, så æstetikken bliver rigtig god.

Specielle funktioner

Der er ingen tvivl om, at det er meget rationelt at investere i LED til hjemmet. Herudover findes der en masse ekstrafunktioner, hvor nogle er meget funktionelle, imens andre mest bare er sjove. Det er fx muligt at få specielle spots indbygget, så lyset fokuserer specifikt på din bog eller din blog, hvor du skriver. Det øger koncentrationsevnen markant, at man har det rigtige lys omkring sig.

Hvis du døjer med, at dine børn er kræsne, når du serverer anderledes aftensmad, så kan LED rent faktisk også hjælpe dig her. Man kan få lys, som gør folk mindre kræsne, pga. farverne. LED kan også fås med funktioner, som giver energi om morgenen eller får dig til at slappe af om aftenen.

Vil du egentlig bare gerne have, det hele ser pænt ud, så kan du vælge mellem en masse forskellige farver, som giver hver deres udtryk til hjemmet. Hvis du virkelig vil gøre noget særligt, kan du indstille lyset efter, hvor i huset, du befinder dig. Lyset vil så dæmpes på de rette steder, så du føler en hyggelig atmosfære.

Gå ind på LEDStrips.dk og læs meget mere om mulighederne inden for området.

Isoler dit hus bedre

Det er selvfølgelig et større projekt at isolere et hus, men det er både flottere, mere praktisk og det sparer dig for en hulens masse på din elregning. Et isoleringsprojekt skal planlægges, og du bør undersøge muligheder og forskellige tilbud, før du går i gang. Der er sjældent en god undskyldning for ikke at vælge at isolere, hvis du har et dårligt isoleret hus på nuværende tidspunkt. Hertil er det en rigtig god idé at anskaffe sig en sax lift til at gøre de forskellige arbejdsmæssige opgaver mere overskuelige.

Du kan også vælge at isolere andre rum som fx garagen eller skure. Der er rigtig meget at spare på varmeregningen ved et godt isoleret hus, og det giver huset et flottere udtryk og en bedre helhedsfornemmelse – både hvis man bor der, og hvis man som køber skal kigge på det.

Disse renoveringstiltag er dog ikke så nemme at færdiggøre selv. Det kan derfor være en god ide at kontakte nogle fagmænd til at hjælpe. Hvis du tøver af økonomiske årsager, er et god bud på fagmænd Baltic Workforce. Baltic Workforce leverer en rigtig god service til rigtig billige penge.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply