Regnvandsopsamling

0

Der er ganske gode grunde til at opsamle og genbruge regnvandet. Opsamling af regnvand kan nemlig spare dig for en betydelig sum penge hvert år. Og du er samtidig med til at gøre miljøet en kæmpe tjeneste.

Her på siden kan du læse meget mere om opsamling af regnvand. Du kan bl.a. læse, hvordan regnvandet opsamles, hvorfor det er en god ide og hvor meget du rent faktisk kan spare ved at genbruge regnvandet.

Sådan kan du opsamle regnvand.
Der findes flere forskellige metoder at opsamle regnvand på. Herunder kan du læse om nogle af de populæreste og mest brugte metoder til regnvandsopsamling.

Regnvandsanlæg

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil genbruge så meget regnvand som muligt, så anbefales det at investere i et regnvandsanlæg. Et regnvandsanlæg består typisk af en stor og nedgravet tank, der godt og vel kan rumme fire kubikmeter vand.

Regnvandsanlægget kan bl.a. opsamle regnvandet med henblik på at bruge det til toiletskyl og tøjvask. Fordelen ved denne metode for regnvandsopsamling er, at anlægget kan rumme meget vand, hvilket er en fordel i de perioder, hvor det ikke regner så meget. 

3 tilbud om regnvandsopsamling

Hvis du også har interesse i at spare en del penge ved opsamling af regnvand og gerne vil have det bedste løsning, så lad nogle professionelle rådgive dig. Det er gratis at få deres tilbud

Få 3 Gratis tilbud om Regnvandsopsamling

Regnvandstønde

Hvis du blot ønsker at genbruge regnvandet til brug i haven, så er en regnvandstønde et super godt valg. Denne tønde kan rumme forholdsvis meget vand og er oplagt at stille nær huset/garagen, hvor den kan blive koblet på nedløbsrøret og derved opsamle vand fra taget.

Hvis du har en større have med mange blomster og planter, der skal vandes, så kan det i den grad anbefales at bruge lidt penge på en regnvandstønde. 

Tank

Hvis du ønsker at genbruge regnvandet til mere end haven, men også til bilvask, så er det oplagt at købe en palletank, der kan rumme markant mere end regnvandstønden. Palletanken kan typisk rumme en kubikmeter vand, hvorfor der er rigeligt med vand til brug i både haven og til bilvask.

Ved at koble en lille vandpumpe til tanken kan du uden problemer få vasket din bil og vandet din have med det opsamlede regnvand.
Ved at koble en lille vandpumpe til tanken kan du uden problemer få vasket din bil og vandet din have med det opsamlede regnvand

Hvorfor opsamle regnvandet?
Der findes mange gode grunde til at opsamle regnvand. Langt de fleste husstande i Danmark får vand fra den lokale vandforsyning. Og vandforsyningen får vandet fra grundvandet, men det er ikke til at vide, hvornår grundvandet slipper op og vi derfor kommer i mangel.

Herunder kan får du tre gode grunde til at begynde med regnvandsopsamling.

Du sparer en masse penge

En af de absolut bedste grunde drejer sig om, at du kan spare en masse penge ved at bruge regnvand i din dagligdag. Prisen på vand forventes at stige med årene, hvorfor din årlige vandregning bliver dyrere og dyrere. I stedet for at bruge flere penge på vand, så bør du investere i en regnvandsopsamler, så du kan nedbringe dit forbrug fra vandforsyningen og dermed få flere penge mellem hænderne.

Undgå oversvømmelser og belastede kloaksystemer

Ved at opsamle regnvandet i dit nærområde nedbringer du risikoen for oversvømmelser og belastede kloaksystemer. Når det regner kraftigt i Danmark, så er der rigtig mange kloaksystemer, der er under et massivt pres. Og det er ikke altid, at de kan modstå dette pres, hvorfor det ender med en oversvømmelse.

Hvis du gerne vil undgå en oversvømmelse i haven eller på din terrasse, så kan det anbefales at opsamle regnvandet i en regnvandstønde eller måske i et regnvandsanlæg.

Du er med til at fremtidssikre rent drikkevand

Når du opsamler regnvand, så er du faktisk med til at fremtidssikre rent drikkevand i fremtiden. Der er ingen, der ved, hvornår grundvandet slipper op. Derfor gælder det om at spare på det rene drikkevand der hvor du kan spare.

Brug det opsamlede regnvand til følgende:
Opsamling af regnvand kan bruges til mange forskellige ting. Herunder kan du se nogle forskellige eksempler på, hvad regnvandet kan bruges til.

Toiletskyl

Regnvandet er perfekt at bruge til toiletskyl, da det sparer dig for en masse penge. Derudover bliver det også meget nemmere for dig at rense dit toilet, da regnvandet ikke indeholder særlig meget kalk, hvorfor skidtet har sværere ved at sætte sig fast. 

Bilvask

Hvis du godt kan lide at have en skinnende ren bil, så bør du bruge regnvand til bilvasken. Opsamlet regnvand kan med fordel bruges til din bilvask. Regnvandet har en ligeså rensende effekt som ”normalt” vand. Og med regnvand behøver du ikke at spare på vandet, når du vasker bil. 

Tøjvask

Hvis du er en forholdsvis stor familie, der bruger rigtig meget vand til tøjvask, så kan det i den grad anbefales at benytte opsamlet regnvand. Ved at bruge regnvandet sparer du uhyre mange penge. Og selvom vandet kommer fra himlen og ikke vandrørene, så bliver dit tøj stadig rent og velduftende. Den helt store fordel ved at bruge regnvand til tøjvasken er, at det ikke indeholder særlig meget kalk, hvilket forlænger levetiden på din vaskemaskine. 

Til planter og blomster

Det opsamlede regnvand kan selvfølgelig også bruges i forbindelse med haven. Hvis du har en masse planter og blomster, der skal vandes, så giver det rigtig god mening at bruge regnvandet.

Det mest naturlige at vande planter og blomster med er faktisk regnvand. Derfor gør du din have en kæmpe tjeneste ved at bruge regnvand i stedet for almindeligt postevand. Som tidligere nævnt indeholder regnvand ikke særlig meget kalk, hvilket er en meget stor fordel for blomster og planter, der ikke vokser optimalt, hvis de får for meget kalk.

Hvor meget kan spares ved at genbruge regnvandet?
Ifølge Bolius.dk bliver 40% af vandforbruget brugt til tøjvask og toiletskyl. Og netop tøjvask og toiletskyl kan med fordel få vand fra et regnvandsanlæg. Derfor kan du altså spare ca. 40% af dit ”normale” vandforbrug ved at opsamle og genbruge regnvand.

Det betyder, at du i kroner og øre kan barbere 40% af din årlige vandregning. Det må da siges at være en rigtig god besparelse.

Få en konsulent til at hjælpe dig med besparelsen

Hvis du gerne vil vide mere præcist, hvad du sparer i kroner og øre og samtidig få svar på, hvor lang tid det eventuelt måtte tage for et regnvandsanlæg at tjene sig selv hjem igen, så anbefales det at tage kontakt til en energikonsulent. Konsulenten kan på hurtig og effektiv vis beregne, hvor meget du egentlig kan spare i løbet af de næste for eksempel 10 år.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Regnvandsopsamling, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply