Energirigtige løsninger i de danske husstande bliver en mere og mere populær løsning. En del af årsagen skal findes i det tilskud, der i dag ydes til energirenoveringer. Vi kigger nærmere på energitilskuddet og ser på fordele, ulemper, og hvorfor der overhovedet gives et tilskud.
Tak til Martin Lidegaard og energiselskaberne
Det er en pudsig underoverskrift, men ikke desto mindre er den sand. Det var nemlig Martin Lidegaard, der er i 2012 indgik en aftale med alle Folketingets partier bortset fra Liberal Alliance. Aftalen gik ud på at reducere CO2-udslippet med 34% fra 1990 til 2020. Med i aftalen var også energiselskabernes, der frivilligt valgte at have et ansvar.
Det har resulteret i, at der i dag ydes tilskud til energirenoveringer, så der kommer forbedringer på området. Disse forbedringer kan energiselskaberne købe rettighederne til, og så kan de dokumentere forbedringer og derved overholde deres del af aftalen. Derfor er tilskuddet til disse renoveringer opstået.
Men kan det betale sig?
Det store spørgsmål er selvfølgelig, om energirenoveringerne kan betale sig for den enkelte husstand. Hvilke fordele har den, og er de større end ulemperne? Vi har prøvet at kigge lidt nærmere på, hvad en energirenovering omfatter.
På den positive side er der en række ting at tage fat i. Du får et mere miljøvenligt hjem, du får en billigere regning, og renoveringen tjener sig selv ind igen på sigt. Og så er der tilskuddet. Det i sig selv er grunde nok til at gennemføre renoveringen, men …
Der er et stort minus, og det er, alt efter hvilken renovering du får lavet, at sådan en installation er dyr. Måske dyrere end man på stående fod har råd til. På sigt vil det være en god investering, men det tager mange år, og måske er du ikke villig til at kaste så mange penge efter en energirigtig løsning.
Men kan det betale sig på sigt? Helt bestemt.
Hvordan får jeg tilskuddet?
Hvem skal jeg kontakte for at få tilskuddet? Der er mange forsyningsselskaber, der gerne vil hjælpe dig, men vi anbefaler Energikøb.dk til at hjælpe dig. Det gør vi af følgende grundene:
- Energikøb er let at forstå – også for dig, der ikke er klog på energitilskud
- Energikøb ordner hele den administrative proces for et administrationsgebyr på 120 kroner
Du kan få svar på alle dine tvivlsspørgsmål på Energikøb. Enten ved at læse deres FAQ eller ved at udfylde kontaktformularen i højre side med dit spørgsmål