Sådan får du et bedre miljø på dit kontor

0

Annonce

Har du et arbejde, hvor du er nødsaget til at bruge meget tid ved computeren, er der adskillige ting at være opmærksom på. Kropsholdninger, lys, og andre faktorer kan være med til at påvirke miljøet i dit kontor, og et godt indeklima på dit kontor, er en forudsætning, for en god arbejdsindsats. Hvorvidt du arbejder fuldtid ved en computer, eller ved at du fremadrettet kommer til at arbejde mere ved en computer, kan du med fordel læse videre. I denne artikel finder du råd til, hvordan du kan vedligeholde det gode humør, og mindske risikoen for smerter i nakke og skuldrer, på trods af et stillesiddende arbejde ved computeren.

Sørg for god belysning

Når man arbejder på et kontor, bruger man meget tid indenfor. Det betyder at man automatisk får mindre dagslys end folk der har et udendørs arbejde. Ved at bringe ’udenfor’ ind i ens kontor, kan man hurtigt forbedre arbejds miljøet. Dette kan du gøre ved at ændre belysningen. Ved at sørge for at man har meget belysning, med kraftige lamper, og mange lamper, vil kontoret syne større. Derudover kan du med fordel åbne vinduet i et par minutter, en gang i timen. Den friske luft er god for både hovedet og for luftkvaliteten.

Ergonomi i kontoret

Hvis du bruger mange timer ved en computer, er det vigtigt at du er opmærksom på din krop. Kontorarbejde er tit lig med et stillesiddende arbejde, hvor man ender i fastlåste stillinger. Dette kan resultere i smerter i nakke, arme, skuldrer og andre dele af kroppen. Ved at lave forskellige øvelser, kan du forebygge de fastlåste stillinger, og derved mindske risikoen for smerter. Du kan se forskellige øvelser her. Derudover er det en fordel at investere i gode arbejdsredskaber, herunder kontorstole der kan tilpasses individuelle, borde der kan justeres i højden, og puder til at støtte ens underarme. Deltaco tilbyder kvalitets sikret udstyr.

Indretningen af kontoret

Valget af arbejdsudstyr spiller en stor rolle, i forhold til arbejdsmiljøet. Som nævnt før er det vigtigt med stole der kan tilpasses hver enkelt, samt borde der kan justeres i højden, da man så kan stå op og arbejde. Samtidig er det vigtigt at skærmene er af god kvalitet, da man ellers anstrenger øjnene, hvilket kan føre til hovedpine. Det virker måske kliché, men at bringe planter ind på dit kontor, vil hjælpe med at forbedre inde miljøet, da planter renser luften. Derudover kan du vælge at dekorere din arbejdsplads, ved at hænge plakater, billeder eller kunst op på væggene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply