Sådan gør du dit køkken mere miljøvenligt

0

I dag er vi mere informerede og mere bevidste om miljøforandringer end nogensinde. Derfor er der stort fokus på, at vi er nødt til at foretage nogle ændringer i den måde vi lever på og indretter os. Det startede på badeværelset, hvor toiletter med mindre skyl blev indført og kortere bade blev anbefalet, men nu er turen altså også kommet til køkkenet. I køkkenet er der også store klimasyndere, som nemt kan byttes ud. Herunder kan du læse, hvordan du kan gøre dit køkken mere miljøvenligt.
Hvis du står overfor en renovation, så er det også vigtigt at tænke miljøet ind i processen. Du kan for eksempel få et køkken, der er lavet af bæredygtige materialer. AUBO er det første danske køkkenfirma, der lever op til miljømærkeordningen BREEAM. Vil du vide mere, så læs her om AUBO køkken & bad.

5 nemme måder at gøre køkkenet miljøvenligt

  1. Installer et energibesparende køleskab.
    En af de største klimasyndere i køkkenet er køleskabet, da de gamle af slagsen kræver en hel del energi. Et nyt køleskab kan være en god investering for både miljøet og din egen pengepung, da det sandsynligvis vil kunne give gevinst på elregningen i det lange løb.
  2. Udnyt varmen fra din ovn fuldt ud.
    De fleste lader nok maden stå i ovnen på fuld skrue indtil det skal ud. Men du kan nemt udnytte ovnens eftervarme ved at lade maden stå og tilberede færdig, efter du har slukket ovnen. På denne måde sparer du energi og varmen fra ovnen vil ikke gå til spilde.
  3. Skaf køkkenudstyr, der holder længe.
    Hvis køkkenudstyret er i god kvalitet, så holder det længere. Det bliver derfor ikke nødvendigt at smide ud og købe nyt hele tiden, hvilket påvirker miljøet.
  1. Genbrug skabe, låger og paneler.
    Der bliver postet mange penge i køkkenrenoveringer hvert år. Men ved at bruge bæredygtige materialer og genbruge de gode dele af køkkenet, kan man skåne miljøet en del. På denne måde bliver dit køkken også en blanding af nyt og gammelt, hvilket kan give hjemmet et helt unikt udseende.
  1. Undgå emballager.
    Brug friske råvarer uden plastik og undgå færdigretter og lav maden selv. Så sparer du miljøet ved ikke at bruge unødige mængder af plastik. Anskaf også gerne en genanvendelig pose, som du kan putte frugt og grønt i henne i supermarkedet. Så undgår du at bruge de plastikposer, der er til rådighed derhenne.

Spis efter det danske klima

Hvis du virkelig vil minimere din status som klimasynder, så er det smart at spise efter sæsonen og det danske klima. Madvarer, der bliver transporteret langt er naturligvis langt mere skadelige for miljøet. Derfor bør man for eksempel vente med vindruerne indtil sommerens start og huske at spise masser af rodfrugter i vintermånederne. Du kan ligeledes anrette en køkkenmødding i baghaven, hvor husholdingsaffaldet bliver genbrugt. Man kan faktisk reducere sin affaldsudledning med op til 70%, når man smider sit organiske affald i komposten.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply