Sådan indretter du boligen bæredygtigt

0

Dette er sponsoreret indhold

Vi lever i en tid, hvor bæredygtighed og nedsat energiforbrug spiller en stor rolle. Efterhånden er det alment kendt, at det er vigtigt at værne om klimaet – og én måde at gøre det på, er ved at indrette sig bæredygtigt i hjemmet. Tit gør det boligindretningen meget sjovere, når man har et bestemt fokus at gå efter.  

Lavenergi i hjemmet

Start med at få lavet et energitjek af dit hjem, så du kan få overblik over, hvor de store energisyndere befinder sig. Det kan f.eks. være vaskemaskinen eller køleskabet, der trænger til at blive skiftet ud, eller måske skal der laves en grundig omgang efterisolering, så varmeforbruget falder. Det er vigtigt at vedligeholde sit hjem løbende. Især gamle charmerende huse kan vise sig at være de helt store klimasyndere. Hvis huset står til at få skiftet vinduer inden længe, kan det betale sig at investere lidt ekstra i lavenergivinduer. Det er helt klart den bedste løsning i det lange løb. Tænk også over dit forbrug af vand. Væn dig selv og familien til at spare på vandet, når I går i bad og husk at fylde vaskemaskinen op, inden du tænder for startknappen. Det virker måske som små, ligegyldige tiltag, men i det store billede er der meget at spare – både for dig og for klimaet.   

Bæredygtig møblering

Et godt sted at starte kan være ved at gå i den lokale genbrugsbutik og se på møbler. Her kan man ofte finde gode tilbud på f.eks. sofaborde, lamper eller lignende. En kilde til forurening i Danmark er netop produktion og køb af nye møbler, så hvorfor ikke spare miljøet for en ekstra belastning ved at købe genbrug? Ofte er der også meget at finde på internettet, hvor en del platforme tilbyder køb og salg mellem private af alt mellem himmel og jord, også møbler. Hvis du er fiks på fingrene, kan det være en løsning at bygge dine møbler selv, f.eks. en reol eller et spisebord. Så kan du sætte dit helt eget præg på indretningen, og du sparer samtidig penge.

Intim indretning

Den bæredygtige vinkel gør sig også gældende ved køb af mere intime ting til hjemmet, f.eks. sexlegetøj, der har forstået at skabe produkter til den kritiske forbruger, der ønsker at dyrke bæredygtig sex med god samvittighed. Måske er du typen, der er på udkig efter sex møbler til boligen. Der er et stort udvalg af denne type møbler, da markedet boomer for tiden. Mange af produkterne er nemme at bruge og behagelige at sidde på, og de giver dig samtidig rig mulighed for at udforske dine frække sexfantasier. 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply