Sådan kan du gøre noget godt for miljøet

0

Med den tid, som vi lever i, i dag, kan det ikke komme som nogen overraskelse, at vi hver dag hver især er med til at belaste miljøet en lille smule mere. Og det er faktisk næsten lige meget, hvad vi foretager os. Mange af os har nemlig en tendens til at have noget lys tændt, at sidde foran vores computer, at se TV, at lave mad eller at være i bad på alle tider af døgnet, og dette samt mange andre ting er alt sammen noget, der koster på energiforbruget. Og når vi bruger energi, er vi med til at sende en helt masse CO2 direkte ud i atmosfæren, som i forvejen er meget belastet, hvilket blandt andet kommer til udtryk med de store klimaforandringer, som vi i dag er begyndt at stifte bekendtskab med. Og det er noget, der bør føre til bekymring, hvorfor vi bør blive bedre til at passe på den klode, som vi hver dag er så afhængige af.

Otte gode råd til at blive mere miljørigtig

Og det kan vi gøre på mange forskellige måder. Her får du otte gode råd til, hvordan du kan være med til at sikre bæredygtighed. På den måde er du med til at gøre en stor forskel, og derfor kan du have meget god samvittighed.

  • Skift alle dine elpærer ud med nogle energisparende og lavenergi-modeller. Det virker ikke som værende en stor ændring, men alligevel er det de små ting, der kan gøre de store udslag.
  • Skift alle dine elektroniske apparater i hjemmet ud med nogle med en højere energimærkning. Det være sig for eksempel dit TV, din vaskemaskine, din ovn, din opvaskemaskine, din fryser osv. Det er også noget, der giver dig en besparelse på din energiregning.
  • Skift din varmekilde ud med en der anvender naturlig varme. Det være sig for eksempel en varmepumpe der enten bruger den varme, der er i luften eller jorden for at give dig både varmt brugsvand og varme i hjemmet.
  • Bliv bedre til at sortere affald. Hver gang vi smider ting ud, bliver der brugt mange ressourcer og store mængder af energi for at få affaldet sorteret, derfor kan vi lige så godt gøre det på forhånd.
  • Tag cyklen på arbejde i stedet for bilen. Bilen sviner, hver gang vi tænder for den, derfor er det sundere både for kroppen og for miljøet at vælge cyklen.
  • Brug noget mere tid udendørs uden brug af elektronik. Skab dig en hyggelig oase i haven og udnyt den til fulde, mens du bare nyder livet. Kontakt for eksempel en anlægsgartner, der kan hjælpe dig med klargøring af haven. Du kan finde hjælpen nær Silkeborg, Skanderborg og Århus.
  • Genbrug alt, hvad der er muligt for dig. Det er også retro.
  • Køb kun hvad der er nødvendigt for dig. Vi har en tendens til at være meget materialistiske, og derfor har vi flere ting i hjemmet, som vi aldrig bruger.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply