Sådan kan du leve et energibesparende liv som husejer

0

Annonce

Som husejer og bekymret, oplyst borger er du sikkert meget fokuseret på gerne at ville leve så energibesparende som overhovedet muligt. Det er en rigtig god idé, at vi alle sammen passer godt på kloden – det er jo den eneste, vi har.

Det kan godt være svært at finde ud af, hvor man skal starte, men i denne artikel vil vi gerne give dig nogle gode tips til, hvordan du kan leve et meget grønnere liv som husejer, og så du stadig kan leve et godt liv i dit dejlige hus.

Spar penge på varmeregningen ved bedre isolering

Der er ikke nogen vej udenom, at det er en stor klimasynder, at vi bruger så meget varme i Danmark. Vi er jo et koldt land, så derfor er det en nødvendighed, men det betyder ikke, at der ikke er steder, vi kan gøre det bedre her.

Lige når det kommer til varmeregningen, er der både meget energi og mange penge at spare ved at sørge for, at dit hus er isoleret så godt som overhovedet muligt. Det kan du gøre ved at få en energivejleder ud, der kan undersøge, om dit hus er tilstrækkeligt isoleret.

Ved mange huse oplever man, at der ikke er isoleret nok på loftet. Loftsisolering kan gøre en verden til forskel for din varmeregning, og ved at få isoleret dit luft til punkt og prikke, kan du være sikker på, at du allerede er med til at gøre noget godt for klimaet og miljøet.

Skift over til grøn transport

En anden stor synder for vores energiforbrug og i forhold til klimaet er naturligvis vores brug af biler i samfundet. Bilen sviner rigtig meget og er på ingen måde god for miljøet. Rigtig mange har en masse undskyldninger, når det kommer til at skifte bilen ud: det er for besværligt uden bil. Det kan ikke lade sig gøre.

Det hele er undskyldninger, og ofte er det bare fordi, de ikke har prøvet andre, grønnere løsninger på transport. Det er altid bedre at tage den offentlige transport, men hvis du er glad for den frihed, du har med en bil, hvor du ikke skal kigge på køreplaner og sådan noget, så er det en god idé at anskaffe sig en el-cykel.

Hvis du har børn eller blot har behov for at fragte tungere ting, er en el ladcykel det bedste valg til dig. I og med at der tale om en el-cykel, kan I lynhurtigt komme frem, og selvom det ikke er en bil, så slipper du for bilkøer og parkeringsvanskeligheder, når du bruger en el ladcykel i stedet. Det er en sand vinder!

Få energibesparende hvidevarer

Der er naturligvis en hel masse apparater i hjemmet, der bruger en masse energi, og derfor er det en god idé at gå dem efter for at se, hvilke det er tid til at skifte ud. Du kan altid bruge Energi Mærket til at se, hvor gode dine hvidevarer f.eks. er for miljøet.

En stor synder, der står og kører hele dagen lang, er vores køleskab. Modsat opvaskemaskinen, der jo kun kører, når der er behov for det, så står køleskabet og brummer hele døgnet rundt uden pause.

Derfor er det en god idé at starte med at få det bedste køleskab, så du kan være sikker på, at du ikke sviner miljøet til med et køleskab, der står og bruger uventet meget energi. Så tjek Energi Mærket og vælg det køleskab, der giver dig den reneste samvittighed.

På den måde kommer du virkelig langt og gør rigtig meget for miljøet som ansvarlig husejer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply