Sådan kan du sove bedre om natten

0

For at fungere optimalt i en travl hverdag er det rigtig vigtigt, at du får nok søvn, og at du sover ordentligt om natten. Søvnmangel kan nemlig resultere i stress, forhøjet blodtryk eller et svækket immunforsvar. Dog er det ikke alle mennesker, der sover lige godt om natten, og rigtig mange lider af søvnmangel, der gør, at det kan være svært at få den travle hverdag til at hænge sammen. Måske er du netop en af de personer, der har svært ved at sove om natten, og derfor kan du have brug for nogle gode råd til, hvordan det kan blive bedre. Hvis det er tilfældet, skal du læse med her.

Læg mobiltelefonen væk, og sørg for at have den rette temperatur

Det er ikke nogen hemmelighed, at vores mobiltelefon og medieforbrug ikke gør noget godt for vores nattesøvn. Flere studier viser, at lyset fra vores mobiltelefoner kan være skyld i, at vi ikke udskiller den optimale mængde af melatonin, som er et søvnhormon. Derudover bliver man også holdt vågen af det, der sker på ens telefon, og det er især de sociale medier, som sikkert optager meget af din opmærksomhed, så du ikke sover ordentligt om natten. Derfor bør du også lægge mobiltelefonen fra dig, inden du skal sove. Udover at blive bedre til at lægge mobilen fra dig inden sengetid, er det også vigtigt, at du sørger for at sove i den rette temperatur. Her vil man opnå det bedste resultat, hvis man sørger for at sove i et mere køligt rum, men derimod med en varm dyne. På den måde vil nogle af dine fysiske behov være opfyldt, når du skal sove, og derfor vil hjernen også slappe mere af.

Undgå koffein inden sengetid, og find det optimale underlag

Du er sikkert vant til at kickstarte din dag med en kop morgenkaffe, så du kan blive frisk af koffeinen og klar til en lang arbejdsdag. Derfor er det heller ikke koffein, du skal indtage, hvis du gerne vil sove, fordi det netop har en opkvikkende effekt. Denne opkvikkende effekt er ofte noget, vi har brug for, hvis vi skal møde tidligt på arbejde om morgenen. Derfor er det heller ikke en god idé at indtage koffein, lige inden man planlægger at lægge sig til at sove. Derudover er det også vigtigt, at du ligger på det rette underlag, så din krop føler sig så godt tilpas som overhovedet muligt. Det kan have stor betydning for din søvn, at madrassen, du ligger på, tilpasser sig din krop. På den måde undgår du at vågne op med ondt i ryggen, og du får de bedste forudsætninger for at opnå en god søvn. Der er uden tvivl mange ting, som du kan gøre for at komme til at sove bedre om natten, og du kan eventuelt starte med at investere i en ny madras. Du kan se udvalget her, så du hurtigt kan komme til at sove bedre om natten.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply