Sådan overskuer du dit projekt, når du ønsker at designe dit eget hus

0

At designe og tegne sit eget hus er noget af en bedrift, og det er noget, de fleste vil opleve som deres ultimative bedrift. Det er en omfattende proces, man så er man også sikker på, at man får det præcist, som man ønsker det.

Det er muligvis ikke noget, du kan klare helt på egen hånd, og der er mange beregninger, tilladelser, udgifter osv. at holde styr på. Du er også nødt til at spørge dig selv, hvilke beregninger er nødvendige? Er du allerede her det mindste i tvivl, ved du, at der fortsat er noget at få styr på.

Få styr på statistiske beregninger

Hos Calceku ApS kan du få hjælp til statistiske beregninger over dit byggeprojekt. Du får hjælp af fagpersoner, der tager ansvaret for, at alt udregnes nøjagtigt og præcist, så der er styr på alt, når byggeprojektet går i gang.

Det kan være en god tryghed at have, så du er sikker på, at du ikke selv har lavet fejl, og at alt forløber, som det skal, når byggeprojektet er undervejs.

Hvad med byggetilladelse?

Husk også, at du skal have styr på en byggetilladelse, inden du kaster dig over dit omfattende projekt. Det kan lyde som noget, du lige kan ansøge om, og så er det klart og godkendt til ugen efter. Men her skal du forvente en god mængde ventetid.

Det kan tage et halvt til et helt år at få en byggetilladelse til et kommende projekt. Du bør derfor være ude i god tid, hvis du har planer om, hvornår du ønsker at starte dit byggeprojekt. Derfor kan det være en god idé at søge om denne tilladelse som noget af det første – ja, også selvom projektet ikke skulle blive alligevel.

Har du overblik over projektets omfang?

Når du tror, at du har det fulde overblik, så sæt dig ned og gå det hele igennem igen. Du vil næsten med garanti støde på ting, der skaber tvivl, eller som du alligevel ikke helt har styr på. Grunden til, at du skal have det fulde overblik over projektets omfang er, at du på den måde kan skabe fx et økonomisk overblik, så du har styr på de forventede udgifter.

Udgifter er noget, du ikke kan tage løbende, for har du først mistet overblikket, kan du hurtigt føle, at du kaster penge ud til højre og venstre.

Er du forberedt på mulige uforudsete udfordringer?

Når du har det økonomiske overblik, skaber du også gode forudsætninger for, at du undgår uforudsete udgifter. Et byggeprojekt i denne størrelse koster meget, og du vil nødigt ende med at give langt mere, end hvad du først havde budget til.

Det er også en god idé at lave en liste over mulige uforudsete udfordringer. Det kan være svært at gisne om, men er der fx plads til, at tidsplanen skrider? Her kan du fx gøre din plan mere fleksibel, så hvis projektet skrider med en dag eller uge, så er der plads til det. Og du kan godt regne med, at et byggeprojekt sjælendt holder sig til tidsplanen – og dette kan hurtigt føre ekstra omkostninger med sig.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply